Svamp som råvara för att bygga datorenheter

Svampar är ett rike av eukaryota organismer som även inkluderar jästsvampar och mögel. Dessa är växtorganismer vars mångfald har uppskattats till mer än 3 miljoner arter. Svampar har många tillämpningar som inte bara inkluderar det kulinariska området, utan också utgör en viktig resurs inom läkemedelssektorn. Det verkar dock som att dessa otroliga växtorganismer också kan användas för utveckling av datorenheter.

För att beskriva denna möjlighet är en studie berättigad “Reaktiv svamp går att använda” publiceras på tidningens sidor Biosystem. I den aktuella forskningen har forskarna vidUniversitat Oberta de Catalunya förklara att det finns en sorts svamp som skulle kunna användas för detta ändamål. Vi pratar om arten Också känd som “ostron svamp “ som kan uppfatta miljöstimulans som till exempel de som produceras av kroppen av människor själva. Så, enligt forskarna, kan svampen verkligen användas för bärbar teknologi.

Ostronsvampen skulle faktiskt kunna användas som biomaterial eller hur biosensor att fånga och särskilja kemiska, elektriska och mekaniska stimuli från omgivningen. Vi talar om en av de mest utbredda svamparterna i världen. Forskare vill i princip programmera om svamparnas elektriska nätverk för att skapa riktiga datorkretsar. Den senare skulle inte bara svara på stimuli, utan skulle också aktivera signaler som gör att de kan prestera beräkningsuppgifter.

Även om detta kan låta väldigt science fiction, är spanska forskare övertygade om att svamp kan representera i framtiden. inte så långtråmaterialet som används för utveckling av verkliga dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button