Surface Laptop 5: Microsoft skulle erbjuda en Intel-version och en AMD-version

Microsoft Surface Laptop 4-9 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Konfigurationerna för nästa Microsoft bärbara datorer har läckt ut och ger många detaljer om de tekniska val som gjorts av Microsoft.

Redmond-företaget förbereder aktivt lanseringen av den femte versionen av Surface Laptop, nästan ett år efter presentationen av den fjärde generationen.

Surface Laptop 5 avslöjas från alla vinklar

Om Microsoft ville hålla lite av en överraskning om sin nästa bärbara dator, är det missat. Faktum är att sajten WindowsPrime skulle ha lyckats lägga vantarna på de kompletta konfigurationer som erbjuds av tillverkaren.

Enheten skulle erbjudas i två versioner på 13,5 och 15 tum, skärmstorlekar strikt identiska med de som sågs på den tidigare modellen, förutom att dessa Surface Laptop 5 ska erbjuda en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, mot 60 på föregående generation. Plattorna skulle uppenbarligen fortfarande vara taktila, vilket är traditionellt på alla enheter i Surface-sortimentet.

Intel eller AMD, välj själv

Låt oss nu gå vidare till specifikationerna. Microsoft skulle vilja erbjuda sina 13,5-tumsversioner Core i5-1240P eller Core i7-1280P processorer på 12e generation, men även AMD:s Ryzen 5 6680U. 15-tumsversionen skulle dra nytta av en i7-1280P eller ett AMD Ryzen 7 6980U-chip, allt efter önskemål. Båda AMD-processorerna är specialutgåvor designade specifikt för dessa Surface-enheter.

Surface Laptop 5 skulle vara tillgänglig med 8, 16 eller 32 GB LPDDR4X RAM, och Microsoft skulle specificera på det läckta dokumentet att AMD-processorer endast skulle erbjudas i vissa minneskonfigurationer, utan ytterligare detaljer.

För resten skulle tre lagringsalternativ finnas att köpa (256 GB, 512 GB och 1 TB SSD). När det gäller anslutning, skulle Surface Laptop 5 dra nytta av både Wi-Fi 6 och Bluetooth 5, och anslutningen skulle bestå av två USB-C-portar, en USB-A-port och en Surface Port för flödet.

Surface Laptop 5 är därför mer en revidering av den tidigare modellen än en riktig revolution. Det återstår att veta dess tillgänglighetsdatum och dess pris, två delar av information som förblir okända idag.

Om samma ämne:
Surface Laptop Studio: Microsoft beslutar om ett pris och ett releasedatum i Frankrike

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button