Superluna och konjunktioner mellan planeter: här är de astronomiska händelserna i juli 2022

Också till julistjärnälskare har inget att klaga på. Fallande stjärnor, Superluna och romantisk konjunktioner mellan planeterna: det kommer att finnas många händelser som inte får missas att observera på himlen.

Och agendan för vad som kommer att hända över våra huvuden den här månaden är händelserik. Speciellt om himlen är klar, planeterna och deras aktiviteter kommer att synas för blotta ögat. Den bästa upplevelsen att se dem när de är som bäst är att beundra dem på platser utan ljusförorening.

Välkommen tillbaka Superluna: här är när du ska beundra den

Fortfarande magiska nätter, faktiskt vid solnedgången kommer det att vara möjligt att beundra månen som återgår till att vara Superluna: det fasta datumet är 13 juli. Känd som Hjortens fullmåneett namn som myntats av de infödda amerikanerna, kommer att vara ett ännu större tillvägagångssätt än juni och jag kommer att se månen framstå vitare och skarpare än någonsin och den kommer också att synas från Italien.

Det fina är att showen det kommer också att vara synligt för blotta ögat. Tack vare den nära positionen måne vid Landai själva verket kommer detta att verka ljusare och närmare än någonsin. Och med kikare kommer det också att vara möjligt att ta en titt på månens yta.

Och det kommer att fortsätta att vara huvudpersonen hela månaden. Att underhålla sommarkvällarna, kommer att vara de som definieras konjunktionereller sammanställningarna mellan planeter som skapar verkligt speciella shower.

Det första mötet med vår naturliga satellit, efter Super måne, kommer att vara med Saturnus. Tiden är satt till natten mellan kl 16 och 17 juli. De 20 juliistället kommer det att mötas istället Jupitersom kommer att vara mycket nära månen.

Relaterade Artiklar

Back to top button