SuperEQ Q2 Pro recension: prisvärda och mycket hållbara ANC-hörlurar

SuperEQ Q2 Pro

OneOdios systermärke, SuperEQ, är specialiserat på prisvärda ljudprodukter. Som sådan erbjuder den nya Q2 Pro en produkt i linje med EarFun Free 2 Pro och andra Mobvoi Earbuds ANC som vi redan har testat: äkta trådlöst med aktiv brusreducering, till ett lågt pris (70 euro).

Varumärket är helt klart inte först i detta segment. Kunde hon dra sig ur spelet?

Sammanfattning

Klassiskt och lätt

Svårt att göra mer klassiskt än Q2 Pro på formuläret. Dessa hörlurar tar upp den “semi-intra skruvbara” designen hos Jabra, en form som tagits upp av ett stort antal tillverkare. Denna beprövade formel är dock inte perfekt utförd här, eftersom varumärket var tvungen att göra vissa eftergifter.

Till att börja med är modellen ganska skrymmande, nära Jabra 85T för att ge en idé. Detta resulterar i en viss tjocklek på hörlurarna, som systematiskt sticker ut från örat när de bärs.

SuperEQ Q2 Pro

Andra (liten) kritiken: den ganska vanliga tillverkningen. Naturligtvis skulle vi vara mycket hycklande att förvänta oss premiumrendering i denna prisklass. Men just Earfun bevisade att ett bättre resultat var möjligt, och Jabra Elite 3, mycket väl färdig, är bara 10 euro dyrare. Här är hörlurarna väldigt lätta och finishen på baksidan väldigt klassisk. Iakttagelsen är densamma för laddboxen. Observera dock att den här, liksom hörlurarna, har den goda smaken att välja en matt finish, vilket är ganska lyckat.

SuperEQ Q2 Pro

För mer objektiva defekter kan vi dela ut en dålig poäng för hörlurarna och en annan för boxen. På hörlurssidan anges ingen IP-certifiering. Det är irriterande med tanke på att de flesta hörlurar, även mycket prisvärda, är IPX4. Den här modellens främsta konkurrent, Earfun Free 2 Pro, för att nämna några, är till och med IPX5. Vad gäller boxen så ingår tyvärr inte induktionsladdning i den.

Åtminstone är komforten och passformen i örat av bra standard. Ganska skrymmande, och därför inte lämplig för alla kroppstyper, SuperEQ Q2 Pro är dock mycket trevlig för de flesta användare. Hållbarheten i detta avseende är nästan lika bra som på Jabra-modeller (exklusive Active-modeller). Rent semi-intra, hörlurarna har en ganska tunn kanyl, och framför allt väldigt kort (lite påträngande alltså).

Klassisk ergonomi, perfekt storlek

Till skillnad från Mobvoi Earbuds ANC är SuperEQ Q2 Pro inte (ännu?) kompatibla med en dedikerad applikation. Således baseras upplevelsen enbart på effektiviteten hos de integrerade touchkontrollerna (på logotypen).

För en gångs skull är upplevelsen, om den inte är komplett, redan effektiv. Tillverkaren spelar på en asymmetri av kontroller för spårpassager (2 tryck till höger eller vänster), samtidigt som symmetri bibehålls för de flesta funktioner.

SuperEQ Q2 Pro

  • 1 knapp: spela upp/pausa/svara samtal/lägg på;
  • 2 tangenter: föregående spår/start av spår genom att trycka till vänster, nästa spår genom att trycka på höger;
  • 3 knappar: ringer upp standard röstassistent;
  • Långt tryck: växla mellan de tre brusreduceringslägena.

Den saknar förmodligen en volymkontroll, men inget dramatiskt. Dessa kontroller är lätta att förstå och beröringsområdet är mycket lyhört. Svårt att begära mer i staten. Observera dock att märket inte har integrerat en optisk sensor, vilket skulle ha gjort det möjligt att automatiskt utlösa pausen när hörlurarna tagits bort.

Anslutningar lika lätt som var som helst

Anslutningsmöjligheterna för prisvärda hörlurar är i stort sett densamma överallt. De har inte Multipoint-anslutning, än mindre LDAC-codec-stöd, du måste betala mer för det (kanske det kommer att hända).

Därför är SuperEQ Q2 Pro nöjda med den mycket pragmatiska duon av SBC/AAC-codecs. För anslutning kan båda hörlurarna fungera i monoläge.

SuperEQ Q2 Pro

Ett Bluetooth 5.2-chip driver allt, vilket är ett visst tecken på modernitet, om inte för att ge en indikation på ren prestanda. Dessutom är signalstabiliteten ganska utmärkt, utan något hopp i ljudet under vårt test, allt med en utmärkt räckvidd.

ANC funktionellt, men viktigt?

Sänkningen kan redan vara effektiv för produkter under 70 euro, den är en realitet 2022. Faktum är att SuperEQ inte kommer att kunna överraska sin värld, såvida den inte erbjuder en prestanda över gränsen. Och just det är inte riktigt vad vi kunde lyssna på och mäta.

Brusreduceringen finns, den är effektiv och ganska effektiv för så prisvärda hörlurar, men det är inte heller det bästa som finns. Mobvois kan bättre, även om detta kräver perfekt placering (svårt att hitta), och Earfun Free 2 Pro är också lite mer effektiva.

SuperEQ Q2 Pro

Ändå hälsar vi det utförda arbetet. Faktum är att denna brusreducering börjar vid de lägsta frekvenserna och stabiliseras på en vanlig nivå, runt 15 dB dämpning, upp till de höga mellannivåerna. ANC reducerar redan motorljud och stadsbruset ganska bra, samtidigt som det visar viss effektivitet på rösterna. Det finns inget mirakel för den senare heller, eftersom frekvenser runt 1 kHz förblir en svag punkt. Ganska sent (nästan ingenting före high-mids), blir den passiva isoleringen (genererad av spetsarna) mycket effektiv i diskanten.

Även om de inte utlöser en “wow”-effekt, är Q2-proffsen ganska effektiva… De är helt enkelt inte de bästa och förblir väldigt långt ifrån de 35 dB dämpning som utlovats av märket.

Ambient-läget (ljudfeedback), å sin sida, är tillräckligt väl inställt för att återge röster naturligt, vilket redan är bra. Som de flesta hörlurar blir det tufft i diskanten. Faktum är att tillverkaren snabbt inte längre lyckas kompensera för den passiva isoleringen.

SuperEQ Q2 Pro

Användningen av ett handsfree-kit är inte mirakulöst, men lyckas åtminstone vara användbart under alla förhållanden. I en lugn miljö är rösten lite dämpad men förståelig. I en bullrig miljö ska du inte tveka att höja rösten, eftersom hörlurarna hela tiden försöker anpassa sig till vad som är brus och vad som inte är det.

Autonomi: den mycket goda överraskningen

Om det är en punkt där SuperEQ Q2 Pro sticker ut, är det autonomin i drift. Tillverkaren nämner en uthållighet på 8 timmar i enkel laddning med ANC, 11 timmar utan ANC och upp till 30 timmar inklusive laddningsväskan.

SuperEQ Q2 Pro

Om de officiella siffrorna är lite optimistiska nådde vi 7:30 på morgonen med ANC aktiverat utan alltför stora svårigheter. Utan att ha koll på stoppuret, verkade användningen utan ANC avgöras runt 9:30. Det är svårt att begära mer, särskilt i den här prisklassen.

Rund och glänsande balans

Det är också svårt att begära för mycket när det gäller ljud från den här typen av hörlurar, vars bas uppenbarligen finns på andra referenser (som SoundPeat T2). Vi har här att göra med en dynamisk givare på 12 mm (rejäl storlek), som lovar ” djup bas och Hi-Fi stereoljud “.

Vi ska gå tillbaka till Hi-Fi-ljudet, men givarens relativa enkelhet är inte synonymt med dålig rendering. Tvärtom är ljudsignaturen till och med ganska behaglig. Det är lite mer balanserat utan ANC.

De låga frekvenserna är framhävda, men på ett ganska intelligent sätt, eftersom regelbundna. Det finns ingen överdrift, vi kan till och med hitta en viss kvalitet som bärs av en bra känsla av påverkan. Naturligtvis förvärrar de höga volymerna vissa fel, som ett litet överflöde på rösterna, men inget stör. Medierna, lite fallande, är mer tillfreds med mansröster än kvinnliga, men uppvisar inget slöjfenomen.

SuperEQ Q2 Pro

Som ofta nås gränserna i diskanten, vilket kompenserar för deras tekniska nedgång genom att använda ganska markerade toppar. Trots visst hörbart spill, speciellt på redan skarpa mixar, fungerar det ganska bra. Illusionen (eller kvaliteten) finns där, och hörlurarna, ganska detaljerade och ganska luftiga, lyckas projicera ljudbilden framåt.

Utan att verkligen göra det bättre än de duktiga eleverna i den här prisklassen har Q2 Pro inga markanta brister och är trevliga att lyssna på: precis vad vi ber dem om. Oundvikligen kommer icke-ANC-modeller i detta sortiment redan att klara sig bättre, åtminstone när det gäller finess och teknisk kvalitet. Jabra Elite 3, lite dyrare, är också lite mer teknisk. Earfun Free 2 Pro, de direkta konkurrenterna, är lite mer balanserad och mer kontrollerad i diskanten, men inte nödvändigtvis överlägsen.

Ljudkvaliteten är därför mer än korrekt, eftersom den är väldigt behaglig och långt ifrån obalanserad.

Clubics åsikt

SuperEQ Q2 Pro är de femtonde prisvärda äkta trådlösa hörlurarna med aktiv brusreducering, en ganska solid kopia, men inte exceptionell. Många bra punkter bör noteras, till att börja med den utmärkta autonomin. Ändå bearbetas andra element mer av konkurrenterna, ANC i spetsen.

Q2 Pro är trots allt fortfarande ett bra köp, eftersom de är kompletta hörlurar, utan betydande defekter och stöds av ett mycket behagligt ljud.

SuperEQ Q2 Pro7

Enkelt och prisvärt, SuperEQ Q2 Pro är felfria brusreducerande hörlurar, med utmärkt batteritid och bra ljudkvalitet.

Mest

  • Utmärkt autonomi
  • Behagligt ljud
  • ANC är redan verksamt

De mindre

  • Ingen IP-certifiering
  • Hus utan induktion
  • Genomsnittlig tillverkning

Konstruktion6

Bekvämlighet7

Ergonomi7

Isolering7

Autonomi9

Ljudkvalitet7

64,98 €

64,98 €


SuperEQ Q2 Pro till bästa pris

Amazon Marketplace 64,98 € Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button