Super Tilt Bro’: en Smash Bros som på Nintendo NES… och spelbar online!

Super Tilt Bro

Ett onlinespel, 2021, att spela på din förfäders Nintendo NES? Det är möjligt.

Hans namn är Super Tilt Brooch det är ” tillverkad i Frankrike “.

Läs också:
Zdey The Game: ett nytt videospel tillgängligt i mars… på Nintendo NES!

Online på NES?

För några dagar sedan upptäckte vi projektet Spelet Zdey, ett nytt spel kommer (i kassettformat) till Nintendos NES. Idag, zooma på en annan titel, fortfarande på NES, med Super Tilt Bro.

Den senare utvecklas just nu av Sylvain Gadrat som 2016 fick tag på en gammal god NES. Han kom sedan på idén att utveckla ett 8-bitarsspel inspirerat av super smash bros, och som kommer att innehålla ett onlineläge!

Super Tilt Bro

Faktum är att efter en första version som lanserades 2018, med några NES-kassetter också erbjudna, förfinades spelet 2019, med en V2 med nya karaktärer, nya nivåer och ett onlineläge.

Ett onlineläge på NES, men hur är det möjligt? Tack vare ett Wi-Fi-chip integrerat direkt i patronen!

Super Tilt Bro

Sedan juni 2020 har onlineläget varit aktivt, och spelare är självklart inbjudna att skicka sin feedback till skaparen av spelet, fortfarande i alfa, precis som patronerna, fortfarande på prototypstadiet.


För den som vill testa detta Super Tilt Bro direkt från deras webbläsare, gå till den här adressen . Det är också möjligt att ladda ner spelets ROM och finansiera författarens arbete efter önskemål.

Och naturligtvis, om du är nostalgisk för denna 8-bitars, 16-bitars era… rekommenderar vi dig varmt att (åter)upptäcka NEO.Classics-delen av Clubic.

Källa: SuperTiltBro

Relaterade Artiklar

Back to top button