Super Crooks recension: En anpassning som har några skurkar att lappa till

Super Crooks © Netflix

Genom att blanda element från Japan och USA, och genom att intressera sig för synligt korsade superskurkar från universum Jupiters arvPå papper Super skurkar hade goda chanser att etablera sig som en gedigen animerad serie på netflix. Låt oss se i den här recensionen om det förväntade resultatet uppnås.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:

Sammanfattning

Tekniskt blad Super Crooks

Information

Kön
Science-Fiction, Animation, Action, Äventyr

Prestation
Dai Sato

Redaktör
Millarworld, Bones

Plattform
netflix

Antal säsonger
1

Antal avsnitt (totalt)
13

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för barn under 16 år

Super Crooks, Netflix gjorde det igen

Superskurken Johnny Bolt rekryterar en grupp andra klassens brottslingar för ett sista rån. Naturligtvis ställs de mot en hänsynslös brottschef med superkrafter. Vad kan gå fel?

2017 köpte Netflix Millarworld, Mark Millars produktionsbolag för serietidningar. Målet är föga överraskande att anpassa hans olika verk, ofta kult eller åtminstone erkänd, på den lilla skärmen. Den första av dessa var live-action superhjälteserien Jupiters arvsom ställs in under sin första säsong eftersom resultatet blir… genomsnittligt (för att vara artig).

Super Crooks © Netflix

Men trots det här första slaget i vattnet har Netflix bestämt sig för att stanna i detta universum med Super skurkar, en animerad serie denna gång centrerad på superskurkar, och även en anpassning av en eponymous serie. Några hjältar av Jupiters arv är synliga där, men inget behov (lyckligtvis) att ha sett den första showen för att gripa denna andra serie.

Blandar (dåliga) genrer

Det första som överraskar när du lanserar Super skurkar, ursprungligen en amerikansk serie, är att anpassningen faktiskt är en anime. Producerad av Bones studio (Fullmetal alkemist, Mob Psycho 100, My Hero Academia…), tar serien upp de visuella koderna för denna genre – samtidigt som den förblir trots allt ganska klokt – och framför allt är originaldubbningen på japanska. För en serie som mest utspelar sig i Uncle Sams land med amerikanska karaktärer är valet överraskande, men ger lite personlighet till helheten.

Super Crooks © Netflix

Animationskvaliteten är också mycket ojämn. Mer än en gång är showen ganska lat på animeringen av vissa element (båten i det sista avsnittet påminner om de värsta passagerna i animen Bärsärk), och det är ganska sällsynt att bli imponerad av den konstnärliga riktningen eller av uppsättningarna eller karaktärerna. Trots några borttagna actionscener ger programmet alltför ofta intrycket av att ha producerats i all hast.

“Super Crooks tvekar inte att ha kul med sina krafter, sina sällan mycket smarta karaktärer och att vara våldsam”

Dessutom, trots sitt ganska korta format, Super skurkar visas vara för lång av några avsnitt för att fängsla på heltid, och vissa dialoger som är lite långa är lite häpnadsväckande. De ganska grundläggande motivationerna, de ganska underutvecklade relationerna och våra antihjältars motgångar fängslar inte alltid, och ger då och då intryck av att gå runt i cirklar. Styraspekten är också långt ifrån intensiteten och genialiteten hos en Ocean Elevenäven om det är lite lustigt hur planen för våra onda “genier” aldrig går som planerat.

Och bam, vattenmelon

Det börjar dock få många negativa recensioner. Den här showen är dock inte en total mardröm att se, långt ifrån. Några roliga och underhållande karaktärer och ögonblick är definitivt värda att se och till skillnad från de alltför smarta och kloka Jupiters arv, Super skurkar tveka inte att ha kul med hans krafter och hans sällan mycket smarta karaktärer… Och att vara våldsam.

Super Crooks © Netflix

Utan att gå så långt som till lika Oövervinnerlig i den permanenta visuella inverkan, ena-upmanshipen av trasiga lemmar, de utskurna karaktärerna och den utbredda magkänslan, förblir serien ändå extremt grafisk och drar fram några “ohs” och andra “ahs! till betraktaren. Förutsatt att du uppskattar denna aspekt, förstås.

Super skurkar6

Bättre än Jupiters arv (vilket inte var särskilt svårt, naturligtvis) Super skurkar dyker dock upp… tyvärr ok och förglömlig. Varken dess knappt genomsnittliga visuella aspekt, eller dess ofta underhållande och överflödiga storyline, lyckas göra serien verkligt minnesvärd.

Ändå kan dessa 13 avsnitt som spenderas i sällskap med ett team av andra klassens superskurkar ses utan verkligt missnöje, speciellt om du gillar anime som inte snålar med action, våld och trasiga krafter.

Mest

  • Du gillar serier som bärs av antihjältar
  • Letar efter en Invincible-show i väntan på sin S02
  • Du vill ha en kort animerad serie som är rolig

De mindre

  • Universum av Jupiter’s Legacy, även sett från andra sidan, är nej
  • Du är allergisk mot (medium) animation och/eller japanska
  • Blodigt våld är nej


Första säsongen av Super skurkar finns på Netflix.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button