Succéserien som verkligen förtjänar din uppmärksamhet

The Screen Watcher(s) REPLAY 2 2021

Oövervinnerlig, Drottningens spel, The Night Of, banshee, Pojkarna… här är fem mycket populära serier, vars framgång verkligen är välförtjänt.

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig har varit så rikligt, har Screen Watcher[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

I sommar kommer din seriekrönika The Screen Watcher[s] ta inte semester. Den fortsätter sin säsong 7 som vanligt, med ett nytt avsnitt varje lördag eftermiddag.

Men, efter hundra föreställningar som nämnts i nästan två år, tycktes det oss vara i god smak att också ta en tillbakablick. Varje onsdag i juli och augusti kommer vi därför att erbjuda dig ett (om)urval av fem föreställningar som redan nämnts i våra kolumner, och denna gång grupperas under olika teman.

Idag, och till skillnad från förra veckan när vi tittade på fem ganska okända nuggets, lägg den här gången till populära giganter. De fem serier som valts ut den här veckan, oavsett om de är nya eller lite mer daterade, är kända och uppskattade av allmänheten, eller har åtminstone belönats av kritiker.

Sammanfattning

Oövervinnerlig

Låt oss börja med det senaste kortet i detta urval: Oövervinnerlig. Erbjuden på Prime Video och redan förnyad för ytterligare två säsonger, är den animerade serien en anpassning av den självbetitlade serieboken av Robert Kirkman. Observera: trots dess superheroiska tema är den inte avsedd för barn.

Vi följer särskilt Mark, en tonåring som just har väckt sina krafter. Dessa kommer till honom från hans far, Omni-Man, den mäktigaste varelsen på planeten. Förutom att vår hjälte, förutom att behöva sköta sitt nya liv, snabbt kommer att inse att något konstigt pågår på hans fars sida… Våldsam som man vill trots en något svag animation, Oövervinnerlig är särskilt att rekommendera om du gillade Pojkarna.

Läs hela vår kolumn: Invincible: efter The Boys dubblar Prime Video satsningen våldsamt


Drottningens spel

Slutet av 2020, Drottningens spel (Drottningens Gambit i VO) gjorde en flodvåg på Netflix. Och av goda skäl lägger denna miniserie som bärs av den oklanderliga Anya Taylor-Joy samman de övertygande argumenten, trots dess centrala schacktema som inte alla kunde hitta särskilt attraktiva.

Otrolig produktion och atmosfär, gedigen rytm, relevanta kommentarer om genipriset… Det är i sanning ganska svårt att hitta fel på denna show som presenterar en ung kvinnas uppgång till makten i en exklusivt manlig miljö. Serien kommer till och med ha gett upphov till eller väckt kall hos vissa åskådare (jag vet vad jag pratar om…).

Läs hela vår recension: The Game of Queens: A Castling Netflix-serien

The Night Of

Omnämnt nyligen i våra kolumner, The Night Of är kanske den minst kända serien av detta urval. Och ändå var hon en av de mest belönade. Det måste sägas att trots sin korta historia saknar denna HBO-miniserie (OCS i Frankrike) inte patroner som rör ditt hjärta.

Bland dessa tillgångar finns det i synnerhet ett slagkraftigt uttalande från rättsväsendet, polisen och samhället, som presenterats på skärmen av en skådespelare i samklang med skrift och produktion som är värda kanalens största titlar. The Night Of är en resolut modern serie som i stort sett fokuserar på en ung pakistansk man som anklagas för ett märkligt mord, försvarad av en utbränd advokat.

Läs hela vår recension: The Night Of: HBO-kvalitet överallt, rättvisa ingenstans


banshee

En dag ska jag ta mig tid att recensera de fyra säsongerna av det otroliga banshee. Trots olika försök att ta upp facklan har ingen show ännu kommit i närheten av denna massaserie med minnesvärda karaktärer och actionscener.

För de lyckliga som inte vet banshee, handlingen följer Lucas Hood. Den sistnämnde, precis släppt från fängelset, befinner sig trots sig själv på posten som sheriff i staden som ger sitt namn åt serien. Hans förflutna kommer så småningom att komma ikapp honom, medan nuet redan inte har någon brist på hinder att ställa i vägen.

Läs hela vår kolumn: Banshee: massaserien som utklassar genren


Pojkarna

Jag skrev högre än om du gillade Pojkarna du skulle gilla Oövervinnerlig. Föga förvånande är det omvända. När detta skrivs har Prime Video verkligen förtroende för sin mörka superhjälteserie, med en tredje säsong på gång och flera spin-offs som redan är under utveckling.

Som en påminnelse, i ett universum som är medvetet inspirerat av vad DC Comics erbjuder, följer handlingen hjältar som inte tvekar att missbruka sina krafter, som förmodligen skulle hända i vår värld om de verkligen fanns. Serien är definitivt en av de bästa på plattformen, och jag säger det inte bara på grund av Karl Urban.

Läs hela vår kolumn: The Boys, eller när Amazon äntligen tar av sig handskarna


Behöver du en ny serie att se? Hitta alla avsnitt av skärmsläckaren[s] (säsong 1 till 7 och specialavsnitt).

Relaterade Artiklar

Back to top button