Subaru har byggt en elbil med mer än 1070 hästkrafter, reserverad för kretsar

Subaru STI E-RA

Det var i Tokyo som Subaru bestämde sig för att presentera en ny 100% elbil.

En Subaru STI E-RA… med mer än 1 000 hästkrafter!

Subaru STI E-RA, endast för banan

Liksom många tillverkare rusar Subaru också in på elektromobilitetens väg. Varumärket formaliserade särskilt sin Solterra i slutet av förra året, en första 100% elektrisk SUV, tvilling till Toyota bZ4X.

I helgen ville det japanska varumärket sticka ut igen och presenterade i Tokyo en STI-version av sin Solterra (dvs en sportigare version), men också ett häpnadsväckande STI E-RA-koncept.

Subaru Solterra © Subaru

Till skillnad från Solterra SUV är detta inte på något sätt en bil som syftar till att parkera klokt i ditt garage och göra dina dagliga resor. Vi står här inför en elektrisk racerbil som är skuren för banan, vars mål är att introducera ny teknik för morgondagens elfordon.

Subaru STI E-RA

Rent konkret, förutom sin mycket utarbetade FIA ​​E-GT-aerodynamik, drivs Subaru STI E-RA av en kvartett elmotorer, som utvecklar en total effekt på 1 073 hk. Kraften omfördelas oberoende till bilens fyra hjul, med en motor som utvecklats i samarbete med Yamaha.

Med denna racerbil avser Subaru att uppnå en tid på 6 minuter och 40 sekunder på Nürburgring-banan. De första testerna är planerade mycket snart, medan attacken på den berömda banan kommer att äga rum 2023. Observera att 2023 också kommer att födas det första FIA E-GT-mästerskapet, som kommer att se elektriska racingbilar vars kraft kommer att begränsas till 577 hk.

Om samma ämne:
Formel E: den nya generationen kommer, lättare och mycket effektivare

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button