Styr uppspelning och volym på strömmande videospelare med mushjulet

Det är därför att kunna få ut det mesta av dessa appar mitt i 2019 kommer säkert att vara av största intresse. Därför kommer vi i dessa rader att tala om en förlängning intressant för Mozilla Firefox webbläsare som kommer att hjälpa oss i dessa uppgifter. Det är Mus och video ett gratis Firefox-tillägg som lägger till ytterligare muskontroller till HTML-videospelare.

På så sätt ska vi göra en serie av funktioner att använda mer effektivt inbyggt när du tittar på våra strömmande videor. Därför, och efter installationen i firefox , Mus & Video kommer att tillåta oss att ändra volymen och kontrollera dess baksida eller framsida, allt med bara musen. Det är sant att de flesta HTML-läsare inkludera samma alternativ, men de är inte alltid synliga eller tillgängliga. Detta är något som kan extrapoleras till några av de videoplattformar de viktigare som t.ex Youtube till exempel.

Men vi kommer att lösa dessa små olägenheter med implementeringen av denna tillägg i webbläsaren. Med detta, vad vi får är att genom att helt enkelt flytta muspekaren över videoområdet och använda mushjulet, görs ändringarna. Vi kan säga att själva utbyggnaden delar upp läsytan video- i flera sektioner, var och en med sin egen fungera .

Anpassa användningen av Firefox Mouse & Video för din användning av internetvideor

Hur som helst, det bästa vi kan göra för att få ut så mycket som möjligt av det här tillägget är att konfigurera det efter vår smak i förväg. För att göra detta, gå bara till Firefox tilläggssektion för att kunna se alternativen för just denna. På detta sätt kommer vi att ha möjlighet att specificera de uppgifter som vi vill utföra med rörelsen av rullhjul av mus .

Det är här vi anger om vi vill styra volymen, uppspelningen av innehållet eller båda. Samtidigt kan vi berätta komplement de hastighet volymförändring, samt sekunderna bakåt eller framåt när vi gör gesten med musen. Detta är parametrar som vi måste konfigurera efter behoven eller bekvämligheten för var och en.

Ja, det bör också noteras att för alla arbeta på läsning av en fullskärm vi har behöver’ en förändring i Firefox. Och det är att webbläsaren begränsar API:et som standard och det är nödvändigt att ta bort denna gräns för att ge tillägget tillstånd att använda det. Så, gå bara till sidan “about:config” och sök efter “api.al allow trusted-requests-only”, som vi inaktiverar.

Relaterade Artiklar

Back to top button