Studio Jiminy: konsten att fotografera inom räckhåll för alla enheter

Studio Jiminy © © Studio Jiminy

Vad sägs om att vi pratar lite om träning? Få inte panik: här är det ingen fråga om att nämna ditt personliga träningskonto, telefonbesökare gör det redan tillräckligt, mellan två förslag på nya fönster eller värmeisolering för 1 €…

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

Studio Jiminy skapades för sju år sedan och erbjuder utbildning inom fotografi. Men se upp, inte bara hur som helst: dess grundare är övertygade om att lärande först och främst kommer genom utbildning av blicken, nästan om man betraktar teknik som sekundärt.

Därför är inte materialet det viktigaste och det blir möjligt att göra vackra bilder utan att äga en toppmodern kamera.

Ingen jargong

Om det är utseendet som har företräde, betyder det inte att det inte är nödvändigt att känna till de tekniska grunderna. Studio Jiminy erbjuder också en modul ” grunderna i fotografi ” för nybörjare. Vi upptäcker grundtankarna i all enkelhet och undviker den jargong som proffsen i allmänhet gillar.

Studio Jiminy © © Studio Jiminy

Det är sedan möjligt att komplettera dina kunskaper med några kurser i fotografisk redigering, inklusive utbildning i Photoshop, Lightroom eller Affinity Photo, en billig och allt populärare konkurrent till tungviktarna Adobe.

Ämnena som tas upp är därför lika varierande som intressanta. Studio Jiminy, till exempel, presenterar allt du behöver veta för att bemästra matfotografering, konsten att bildkomposition, nattfotografering eller till och med barnporträtt. Varje kurs är uppdelad i videomoduler som kan ses från en dator, smartphone eller surfplatta. Vissa åtföljs av podcaster och kursmaterial, vanligtvis filer att konsultera eller ladda ner.

Stora hits

Utbildningen ges av en expert inom sitt område. Den om bildkomposition presenteras till exempel av Michael Freeman, en fotograf som är erkänd som expert på området. Bland de stora framgångarna med Studio Jiminy är kurserna i djurfotografering samt förverkligande av landskap.

Studio Jiminy © © Studio Jiminy

Vi hade också en svaghet för gatufotoutbildning. Även om det är en av de första som har varit en del av katalogen, är den fortfarande mer relevant än någonsin. Fotografen Bernard Jolivalt diskuterar väsentliga föreställningar genom promenader i Paris.

Visserligen är formen inte lika förfinad som i de senaste kurserna, men de teman som behandlas är fortfarande relevanta, som det berömda “avgörande ögonblicket” som Henri Cartier-Bresson teoretiserat eller framställningen av smygfotografier.

Hitta utbildningarna för Studio Jiminy

fotojam

Utöver de klassiska formationerna erbjuder Studio Jiminy regelbundet Photojams. Avböjde kring ett specifikt tema, de inkluderar träning, sessioner leva att följa på nätet samt en fotografisk utmaning som avslutas med läsning av bilder (proffsen delar sin åsikt om deltagarnas bilder).

Studio Jiminy © © Studio Jiminy

Istället för att sälja sina utbildningar individuellt har Studio Jiminy valt en Netflix-modell. Hela katalogen är tillgänglig för en månatlig prenumeration på 14,90 €. En annan möjlighet är den årliga prenumerationen som faktureras till €149, eller €99 under semesterperioden.

Uppenbarligen har formeln förfört sedan Studio Jiminy fortfarande hävdar 3 000 aktiva användare. Inte illa för en liten fransk-fransk klubb!

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

 • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
 • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.
 • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!
 • Det är nu möjligt att njuta av Pixel Art med lätthet med Pixoo Max från Divoom.
 • insta360 Go 2 är den minsta och lättaste actionkameran som finns och har fortfarande exceptionell stabilisering.
 • Fujifilms Instax Link Wide skriver ut foton, men istället för att använda bläck och papper avleder den skickligt gammal gammal film.
 • Vad ska man göra med en högteknologisk produkt ur drift? Återvinn det till ett verk att hänga på väggen såklart! Detta är vad Grid Studio erbjuder med sina originalkompositioner.
 • Tillverkade med passion av två pusselälskare, Silver City pusselboxarna från NKD Puzzle är värda en omväg.
 • Designad för sportbruk, Aeropex från Aftershokz drar fördel av egenskaperna hos benledning för att överföra ett mycket korrekt ljud.
 • Ett enkelt smartphone-grepp, ProGrip från ShiftCam? inte riktigt. Den har användbara funktioner i många situationer…
 • LEGO Titanic-setet är enormt och detaljerat och är ett av de mest imponerande som någonsin gjorts. Och precis som sin lysande modell sjunker den när du lägger den i vatten.
 • Även om du inte har en grön tumme kan du odla dina egna växter utan problem med Nano Garden från Prêt-à-Pousser.
 • Micro Player Street Fighter II från My Arcade är en trogen kopia av den berömda arkadmaskinen. Och dessutom fungerar det perfekt!
 • Med Polaroid Go behöver du inte längre bära med dig en skrymmande kamera för att uppleva de enkla glädjeämnena med omedelbar fotografering.
 • Oavsett om du har en superhjältes kroppsbyggnad eller inte, kan du lukta lika gott som de gör med DC Comics-serien av dofter. Det är redan en början…
 • Klipsch T5 II ANC-hörlurarna erbjuder bra ljudkvalitet samt ett originalt kontrollsystem för huvudrörelser.
 • FiiT-masken designad av R-Pur erbjuder stor användarkomfort och har lyxen att vara anpassningsbar.
 • Resistent, vattentät och producerar mycket bra ljudkvalitet, Bose SoundLink Flex-högtalaren har många argument att framföra mot hård konkurrens.
 • Inside3 Escape av Doug Factory är en framgångsrik anpassning av den gamla goda marmorlabyrinten. Och dessutom är det vackert!
 • Universalis 2022, det största fransktalande uppslagsverket, får nu plats i en enkel USB-nyckel.
 • Med sin Vivobook Pro 16X utrustad med NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU, erbjuder ASUS en av de bästa bärbara datorerna för tillfället för kreativa människor.

Relaterade Artiklar

Back to top button