Streaming: TF1 lanserar MYTF1 MAX i beta, ett avstånd från Salto?

kullerbytta serie

TF1 tillkännager den kommande lanseringen av MyTF1 Max i form av ett betatest. Ett erbjudande som är väldigt likt det som redan erbjuds på Salto, SVoD-tjänst samskapat av Bouygues dotterbolag.

MyTF1 Max presenteras som ett nytt betalerbjudande centrerat på repris och utan reklam. Men hur är det med Salto?

En repristjänst utan annonser

I ett pressmeddelande publicerat måndagen den 11 oktober tillkännager TF1-gruppen den kommande lanseringen av MyTF1 MAX, en ny betald SVoD-tjänst fokuserad på repris som för närvarande befinner sig i betafasen. Inget officiellt lanseringsdatum har avslöjats, men vi vet priset: du måste betala 2,99 euro per månad under ett år, sedan 3,99 euro per månad för att dra nytta av det.

Detta erbjudande kommer därför att göra det möjligt att se programmen från den första kanalen i Frankrike i repris och utan reklamavbrott, till skillnad från tjänsten MyTF1, som erbjuds i form av ett AVoD-erbjudande (gratis tjänst inklusive annonser). Det kommer även att vara möjligt att se gruppens kanaler live (TF1, TMC, LCI, etc.), som redan är gratis. Allt innehåll kommer att finnas tillgängligt i HD, för bättre tittarkomfort och kommer att vara tillgänglig på dator, smartphone och surfplatta.

Bör vi därför frukta slutet på gratis omspel? Nej. Gruppen anger i sitt pressmeddelande att detta erbjudande “ kompletterar den nuvarande MYTF1-tjänsten, som naturligtvis kommer att förbli tillgänglig gratis och kommer att fortsätta erbjuda reprisprogram samt livekanaler och AVoD-erbjudandet “.

Ett avstånd från Salto?

denna” förlängning till sin replay-plattform påminner starkt om löftena från Salto, den franska plattformen som ska konkurrera med amerikanska jättar som Netflix, Amazon Prime eller Disney+. En streamingtjänst där TF1 är en av medskaparna. Föreslagen för 6,99 euro, knappt dubbla priset på MyTF1 MAX, SVOD-plattformen har dock ett mer omfattande innehållserbjudande och även utan reklam. Du kan se repriser av program från alla grupperna TF1, M6 och France Télévisions, se deras kanaler live, men också ha tillgång till nytt innehåll och ibland förhandsvisningar av vissa program.

Borde vi då se en avvisning av Salto av TF1? Svårt att säga för tillfället, speciellt eftersom inga siffror har kommunicerats om antalet Salto-abonnenter. Dess framgång är därför svår att bedöma. Dotterbolaget Bouygues verkar framför allt vilja frigöra sig och erbjuda ett billigare alternativ för att dra nytta av sitt eget innehåll, särskilt eftersom koncernens pressmeddelande inte nämner någon framtida fördel som direkt skulle kunna konkurrera med Salto. Det återstår att se om det finns en kundkrets redo att betala några euro för att titta på Koh Lanta Var Josephine, skyddsängel utan reklam.

Källa: TF1

Relaterade Artiklar

Back to top button