Strava berikar sin applikation med nya typer av sporter och rutter

Strava igång © © Strava

Mobilappen Strava kommer att lägga till nya alternativ för att få de bästa rutterna, baserat på community recensioner och rekommendationer.

Strava är nu en av de ledande applikationerna för idrottare, oavsett om de är professionella eller amatörer.

Det sociala sportnätverket lägger till nya funktioner designade för utomhussporter

Mjukvaran, tillgänglig på både iOS och Android, låter alla följa sina olika träningspass bland flera dussin sporter som erbjuds, inklusive löpning eller cykling. Den drar också nytta av stödet för applikationer utformade för anslutna armband och anslutna klockor för att samla in användarhälsodata och förfina resultaten för att utvecklas under veckorna.

Applikationen är hyllad för sin samhällsdimension och liknar nu mer det sociala nätverket för idrottare och låter alla jämföra sig med sina nära och kära eller att upptäcka nya vägar för att utmana sig själva.

Strava tillkännager idag tillägget av nya funktioner, särskilt inriktade på utomhussporter. Företaget meddelar att tillväxten av utomhusaktiviteter har fördubblats under de senaste två åren, och att antalet vandringar har ökat med 100 % under samma period.

Rekommenderade rutter och 3D-kartor finns i applikationen

Strava kommer därför att lägga till fyra nya sportgrenar, nämligen trailrunning, grus, mountainbike och VTTAE (för Electric Mountain Bike).

Mer intressant är att appen nu kommer att erbjuda vad Strava kallar ” nätverk av vägar “. Dessa rutter kommer att erbjudas baserat på rekommendationer från communitymedlemmar och popularitet. De kan anpassas till varje användares önskemål, med möjlighet att anpassa kursen som presenteras efter deras behov och deras ras- eller ruttpreferenser, särskilt när det gäller avståndet som ska tillryggaläggas och skillnaden i höjd.

Mer detaljerad information kommer också att erbjudas kring varje kurs och betalda Strava-prenumeranter kommer att kunna ladda ner den för offlineåtkomst.

Sista tillägget med 3D-kartografin som gör sitt framträdande i applikationen. I slutet av varje resa eller i ruttdelningsmenyn kommer användare att kunna hitta en lättnadsvy av sin rutt. Även här har prenumeranter en liten extra funktion och kan välja 3D-läge för att till exempel anpassa sin rutt och se höjdförändringar.

Källa: Strava pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button