Strålning: så här skyddar du dig från din smartphone när vi ringer

I flera år har vi hört talas om föroreningar. WHO har under några år lyft fram behovet av att också uppmärksamma den osynliga. Faktum är att denna nya förorening, även om den inte ser det fysiskt, kan få återverkningar på allas hälsa. De strålning eller elektromagnetiska vågor. De är inga mindre än de osynliga medlen som gör att du kan kommunicera och använda smartphones, surfplattor och andra enheter. Hur kan du skydda dig från denna fara?

Smartphones och strålning: så här skyddar du dig mot osynliga föroreningar

Hittills har det ännu inte varit möjligt att förstå omfattningen av effekterna på grund av exponering för strålning från smartphones. Ändå är det tillrådligt att lära sig några goda vanor som kan hjälpa hälsan i samexistens med mobiltelefonen.

En av de viktigaste sakerna är att ta med telefonen så lite som möjligt tillöra. Det rekommenderas faktiskt att använda hörlurar (helst med sladd) eller högtalartelefon. Om detta inte är möjligt vore det en bra idé byt öron ofta under ett telefonsamtal och låt det inte vara för länge. Strålningen är mer koncentrerad när du är inne konversation och speciellt när reception Den är svag.

En annan sak att komma ihåg är dock användningen av smartphonen i bilen. Få är medvetna om “Faraday bur“. Detta fenomen uppstår när mobiltelefonstrålning förblir blockerad inuti bilen.

En annan bra vana är att inte ha telefonen för länge i fickorna på kläderna. Det skulle också vara bra Stäng av den över natten eller åtminstone inte ha den på sängen eller nattduksbordet nära ditt huvud. Strålningen som kroppen tar upp under natten är inte hälsosam.

Även de som gör det smartarbete bör försöka använda den handsfree för att minska strålningsexponeringen. I praktiken bör du för att skydda dig själv hålla smarttelefonen minst 50 cm från ansiktet.

Hur man skyddar även barn

Slutligen är det mycket viktigt att skydda dem som inte kan göra det ensamma. är barn som mer och mer använder enheterna under lång tid. Videospel, tecknade serier, chattar engagerar teknikens små genier. Man måste komma ihåg att de är många sårbar strålning från dessa enheter. Faktum är att vara i fasen av utveckling de är mer ömtåliga för elektromagnetiska vågor. Det är därför det skulle vara nödvändigt fastställa en tid för användning av elektroniska apparater.

Sammanfattningsvis är det också bra att veta vilka som är de farligaste smarttelefonerna och vilka som producerar mest strålning. Genom att klicka på denna länk kan du se en lista.

Relaterade Artiklar

Back to top button