Strålning: här är vad vi ska göra för att skydda oss själva när vi använder smartphonen

Smarttelefonen har nu blivit ett oumbärligt verktyg i vardagen. Även om det är ett användbart och funktionellt verktyg, utan några försiktighetsåtgärder, dess strålning kan orsaka vissa problem i längden hälsa. Här är några tips för att skydda dig själv och barn medan du använder telefonen.

Några tips för att skydda dig själv och barn från exponering för smartphonestrålning

Även om studierna avVEM Han föddes i hälsoministeriet inte har funnit tillräckliga bevis för att förklara strålning från smartphones farlig, vissa måste implementeras vanor som minskar exponeringen. Faktum är att mobiltelefonen är en ganska ny teknik och tillåter oss därför ännu inte att förstå vad de långsiktiga konsekvenserna för människors hälsa är. Vidare har WHO och IARC lyft fram hur risken för hjärntumörer kan öka med smarttelefonen mer än 30 minuter om dagen.

Reglerna som hjälper till att undvika långvarig exponering för strålning från smartphones och surfplattor är få och enkla att tillämpa. Det första viktiga är att använda det så mycket som möjligt med hörlurar med kabel eller in högtalartelefon. Det är också viktigt undvik att ha den i fickan byxor eller jacka. Ändå vore det en bra idé stäng av den innan du går och lägger dig eller i vilket fall som helst inte hålla den nära nattduksbord.

En annan bra praxis är att inte ringa in brist på nätverk eller när det är otillräckligt. Det är faktiskt just vid dessa tillfällen som telefonen producerar mycket mer strålning. Och om du ringer videosamtal är det bra att hålla det åtminstone vid 50 cm bort från ditt ansikte.

Det är mycket viktigt att skydda barn från elektromagnetiska vågor

Belgien har aktiverat ett initiativ som förbjuder användningen av AI-enheter barn för att skydda dem från den emitterade strålningen. I Italien finns inga regler som begränsar användningen av smartphones och surfplattor till barn, men det är viktigt att varje förälder vidtar enkla åtgärder för att skydda barn från elektromagnetiska vågor.

Det är därför viktigt att tid användningen av alla mobila enheter är begränsad. Överdriven strålningsexponering kan få allvarliga framtida konsekvenser för barn som ännu inte har en utvecklad kroppsbyggnad. Dessutom, när de spelar, lyssnar på musik eller ser en tecknad film räcker tiden aldrig till för dem.

I huvudsak hjälper dessa regler alla att anta goda vanor när det gäller att använda smarttelefonen och minska riskerna för exponering för strålning som den producerar. En annan hjälp kan komma från att välja modeller som avger mindre strålning. Här är de farliga smartphones på denna länk.

Relaterade Artiklar

Back to top button