Storbritannien erbjuder första steget mot att få ett slut på internetanonymitet

online anonymitet © Sora Shimazaki / Pexels

Den brittiska regeringen har infört en lagförslag om onlinesäkerhet som, för att bättre skydda användare från farligt och skadligt innehåll och ge dem mer kontroll över vad de ser på plattformar, syftar till att stoppa anonymiteten på Internet.

Den mycket känsliga frågan kring upphävandet av anonymiteten på Internet skulle äntligen kunna ge upphov till ett entydigt svar från våra brittiska grannar. Förenade kungariket skulle då, genom en onlinesäkerhetslag, kräva att stora företag inom den digitala sektorn, nämligen Google, Facebook, Twitter och andra, utför identitetsverifiering av sina användare för att bättre bekämpa individer som lägger upp farligt och skadligt innehåll.

Den brittiska regeringen vill upphöra med anonymiteten och stärka användarna

Hennes Majestäts regering avser att slå hårt mot vad den kallar “den anonyma troll “. Och användarna är i frontlinjen av detta lagförslag, eftersom det är tänkt att ge dem mer makt på sociala medier och andra stora plattformar. ” De mest populära och största företagen kommer att behöva förse användarna med verktyg för att anpassa sin upplevelse och ge dem mer beslutsfattande makt över vem som kan kommunicera med dem och vilken typ av innehåll de kan se. skriver den brittiska regeringen.

Förenade kungarikets ledare anser att anonymitet online, som idag är regeln på internet, underlättar och accentuerar de övergrepp som internetanvändare utsätts för, ” lagöverträdare med liten eller ingen rädsla för anklagelser från plattformar eller brottsbekämpande myndigheter “, tillägger regeringen. Rasistiskt innehåll och budskap, hatiskt speciellt mot fotbollsspelare (glöm inte att rundbollen tas på största allvar över kanalen), våldsamt (mot kvinnor till exempel), homofobiska och andra orsakar många övergrepp som trakasserier och hot, vilket kan få mycket allvarliga konsekvenser för dem som faller offer för det.

Den brittiska regeringen, som alltså lägger till två nya skyldigheter till sitt ursprungliga lagförslag om onlinesäkerhet, vill stärka den lagstiftande arsenalen mot anonyma övergrepp genom att framför allt göra plattformarna ansvariga. Idag kräver de flesta sociala nätverk i Storbritannien inte att information delas som kan användas för att identifiera användare.

Identitetsverifiering efter gottfinnande av plattformarna, som kan utveckla sitt eget system

Detta brittiska lagförslag består först av ett avsnitt som består av verifiering av identiteter och kampen mot anonyma övergrepp. Här syftar man till exempel och i förlängningen till att förbjuda återfallsförbrytare på plattformarna. En användare som uteslutits från Twitter kunde därför inte längre återvända till den, ens genom att skapa ett nytt konto, eller annars, med mycket begränsade funktioner.

För att tillåta detta är verifiering av identitet – och därför upphävande av anonymiteten på Internet – en nyckelfaktor. Varje plattform kommer att vara suverän och kommer att kunna ställa in sitt eget funktionssätt, men användaren kommer att ha valet att acceptera eller vägra det, om vi ska tro texten, som inte specificerar om denna vägran kan leda till oförmåga att upprätthålla ett konto eller registrera sig på ett socialt nätverk. Verifiering av profilfoto kan vara ett intressant system, precis som tvåfaktorsautentisering, men den här gången lägger du till ett identitetsdokument i saldot, oavsett om du ska skapa eller uppdatera ditt konto. . Vissa filter kan också användas, särskilt för att utesluta så kallat “lagligt” innehåll som kan vara chockerande för en yngre publik.

Den andra stora delen av detta lagförslag är att ge användarna verklig makt över vilket innehåll de kan se. Utöver den automatiska borttagningen eller genom mänsklig moderering av mycket farligt eller särskilt chockerande innehåll, kommer vuxna användare att ha verktyg till sitt förfogande som gör att de kan välja om de vill exponeras för något innehåll som är lagligt, men som ändå kan vara skadlig. Här riktar sig lagen mot allt innehåll som flirtar med regulatoriska gränser och med innehållspolicyer på större plattformar, till exempel meddelanden, foton eller videor som kan uppgå till desinformation, främjande av kost, självskada. ” Dessa verktyg kan innehålla nya inställningar och funktioner som hindrar användare från att ta emot rekommendationer om vissa ämnen eller placera känslighetsskärmar för detta innehåll. ”, avslutar den brittiska regeringen.

Företag som bryter mot denna framtida lag kan få böter på upp till 10 % av sin årliga omsättning. Den brittiska regeringen förbehåller sig också rätten att blockera Storbritanniens åtkomst till vissa plattformar. Det återstår att övertyga parlamentet nu, men också den allmänna opinionen, som vi vet att en del av är mycket fäst vid principen om anonymitet på nätet.

Om samma ämne:
Google, Meta och EU:s justitieministrar är överens mot näthat

Källa: Gov.uk

Relaterade Artiklar

Back to top button