Stoppa Google Chrome från att köras i bakgrunden

Med över 70 procent av den globala marknadsandelen för datorwebbläsare och över 2 miljoner installationer går det inte att förneka att Google Chrome är kungen av webbläsare. Men denna superhändiga webbläsare kan vara orsaken till att din bärbara dators batteri laddas ur i all hast, öka minnesanvändningen och sakta ner systemet.

Ja, Google Chrome stängs inte alltid helt när du loggar ut från din senaste Chrome-session. Ibland flera tillägg och tillägg Google Chrome kan hålla din webbläsare aktiv även när den är stängd eller minimerad, vilket gör att andra kan (Google Chrome)Google Hangouts kommunicera med dig och ta emot popup-meddelanden från Facebook . Detta kan vara användbart för vissa behov. Men ibland kanske det inte är fallet eftersom det kan tömma din bärbara dators batteri och använda Bagge(RAM) när du behöver mer ledigt minne för en annan applikation.

Det brukar vara till stor hjälp att Krom fungerade i bakgrunden eftersom det håller dig informerad och vidtar snabba åtgärder. Men om du vill öka din bärbara dators batteritid eller minska minnesanvändningen på vilket system som helst, är det väldigt enkelt att inaktivera det.

Varför Chrome aldrig stängs helt

Till skillnad från andra webbläsare, Krom skapar en helt annan systemprocess för varje enskild flik, plugin och tillägg som används av användare. Du kanske märker; Krom skapar ett gäng processer när det körs på systemet; den kan ses i Windows aktivitetshanterare(Windows aktivitetshanterare).

Denna design bygger vanligtvis på konceptet att förhindra att webbläsaren kraschar helt om något går fel. På grund av det faktum att varje enskild flik och tillägg är separerad från en separat process, Krom förblir aktiv även när den är stängd.

Återigen, allt beror också på vilka applikationer och tillägg som är installerade i Krom . (Få) av dessa kommer att “be” webbläsaren att förbli aktiv så att de kan fortsätta att fungera; till exempel hålla sig aktiv IRC -Chatta eller skicka nya meddelanden via e-post.

Inaktivera start Krom i bakgrunden

Stoppa Chrome(Stoppa Chrome) i bakgrunden i inställningarna Krom. Nedan följer steg-för-steg-instruktionerna:

 1. Öppna webbläsaren Google Chrome
 2. Tryck på Alt+E
 3. Öppna Chrome-inställningarna
 4. Klicka på “Avancerat”
 5. Inaktivera (sväng)Fortsätt(Fortsätt) kör bakgrundsappar när Google Krom(Google Chrome) stängd.
 6. Logga ut från Chrome.

Innan du fortsätter, vet en sak. Senaste versionerna Krom låter dig även inaktivera detta beteende via ikonen i systemfältet Krom.

BaraHögerklicka (helt enkelt) på ikonerna och avmarkera Tillåt Google Chrome att köras i bakgrunden(Låt Google Chrome köras i bakgrunden) .

Låt oss nu titta på proceduren igenom Chrome-inställningar(Chrome-inställningar).

Google Chrome

Google Chrome

3] Öppna Chrome” inställningar(Inställningar) “

Google Chrome

5] Scrolla ner under ” (Scrolla ner)Extra tillval(Avancerat alternativ) » till avsnitt « Systemet(System)” och inaktivera “Fortsätt kör bakgrundsappar när Google Chrome är stängt.”(“Fortsätt att köra bakgrundsappar när Google Chrome är stängt.”)

Google Chrome

6] Starta om Google Chrome.

Med den här processen kan du också enkelt och permanent förbjuda Google Chrome spåra din aktivitet när den är stängd.

Det är allt, men om du behöver återaktivera den här inställningen, tryck på menyknappen Krom och välj ” inställningar(Inställningar) ” . Klick(Klicka) på länken “Avancerat” och scrolla sedan ner till avsnittet “System”. Markera rutan ” Fortsätt att köra bakgrundsappar när Google Chrome är stängt(Fortsätt att köra bakgrundsappar när Google Chrome är stängt) ”, och Krom kommer att fungera igen även i bakgrunden.

Med över 70 procent av den globala marknadsandelen för datorwebbläsare och över 2 miljoner installationer går det inte att förneka det faktum att Google Chrome är kungen av webbläsare. Men den här superhändiga webbläsaren kan vara orsaken till att din bärbara dator snabbt tömmer batteritiden, ökad minnesanvändning och nedgångar i systemet.

Ja, Google Chrome stängs inte alltid helt när du avslutar din senaste Chrome-session. Ibland kan några Google Chrome-tillägg och tillägg hålla din webbläsare aktiv även när webbläsaren är stängd eller minimerad, vilket gör att personer i Google Hangouts kan chatta med dig och popup-aviseringar från Facebook. Detta kan vara användbart för vissa behov. Men ibland kanske det inte gör det eftersom det kan tömma batteriet på din bärbara dator och använda RAM när du behöver mer ledigt minne för en annan app.

Generellt sett är det ganska användbart att ha Chrome igång i bakgrunden eftersom det håller dig uppdaterad och vidtar snabba åtgärder. Men om du tänker maximera batteritiden på din bärbara dator, eller minska minnesanvändningen på vilket system som helst, är det väldigt enkelt att inaktivera det.

Varför avslutas Chrome aldrig helt

Till skillnad från andra webbläsare skapar Chrome en helt annan systemprocess för varje enskild flik, plugin och tillägg som används av användarna. Du kunde möjligen ha märkt; Chrome skapar ett gäng processer när det körs på ett system; detta kan ses i Windows Task Manager.

Denna design är vanligtvis baserad på konceptet att förhindra fullständigt webbläsarfel om något går fel. Genom att koppla upp varje flik och tillägg till en distinkt process förblir Chrome aktiv även när den är stängd.

Nu återigen, allt detta beror också på vilken typ av applikationer och tillägg beroende som är installerade i Chrome. Få av dessa kommer att “be” webbläsaren att förbli aktiv så att de kan fortsätta att fungera; t.ex. håll en aktiv IRC-chatt vid liv eller leverera nya e-postmeddelanden.

Inaktivera Chrome från att köras i bakgrunden

Stoppa Chrome från att köras i bakgrunden från Chrome-inställningarna. Nedan följer steg för steg instruktioner:

 1. Öppna webbläsaren Google Chrome
 2. Tryck på Alt+E
 3. Öppna Chrome Inställningar
 4. Klicka på Avancerat
 5. Stäng av Fortsätt köra bakgrundsappar när Google Chrome är stängt
 6. Avsluta Chrome.

Innan du fortsätter, vet en sak. Senaste versioner av Chrome låter dig också stänga av detta beteende via Chromes systemfältsikon

Inaktivera Chrome från att köras i bakgrunden

Högerklicka helt enkelt på ikonerna och avmarkera objektet.

Låt oss nu se proceduren via Chrome-inställningar.

Google Chrome

Google Chrome

3] Öppna Chrome”inställningar

Google Chrome

5] Scrolla nedåt på Avancerat alternativ tillSystemet” Avsnitt och stäng av

Google Chrome

6] Starta om Google Chrome

Med den här processen kan du också enkelt och permanent stoppa Google Chrome från att spåra din aktivitet när den är stängd.

Det är allt – men om du behöver återaktivera den här inställningen klickar du på Chrome-menyknappen och väljer Inställningar. Klicka på länken “Avancerat” och scrolla sedan ner till avsnittet “System”. Markera rutan märkt “” och Chrome kommer att vara tillbaka i funktion igen även i bakgrunden.

Relaterade Artiklar

Back to top button