Stoppa Facebook från att spåra dig på Chrome eller Firefox

Data på Facebook är mycket exponerad

Först och främst måste vi komma ihåg att de personuppgifter som vi lagrar på Facebook är mycket utsatta. Därför är det inte tillrådligt att lägga in mer data än nödvändigt. Ett sätt att hindra dem från att spionera på oss eller samla in information som vi inte vill ska exponeras på nätverket.

Utöver denna data som vi själva lägger på sociala nätverk som Facebook måste det dock tas med i beräkningen att själva plattformen också kan samla in information från oss. Du kan få data från de sökningar vi gör, de webbplatser vi besöker osv. Ett medel för att kunna erbjuda riktad reklam till exempel.

Som tur är har vi ett brett utbud av möjligheter till vårt förfogande förbättra integritet och säkerhet på nätverket. Vi kan använda olika program som syftar till att förbättra dessa två faktorer som är så uppskattade av användarna.

I den här artikeln kommer vi att fokusera på Facebook och de verktyg vi kan använda för Chrome och Firefox. Målet är att hindra Facebook från att spåra oss. På så sätt kommer den inte att visa oss information relaterad till exempelvis våra sökningar.

Hur man undviker Facebook-spårning i Firefox

Låt oss först prata om alternativet för Mozilla Firefox . Som vi vet är det en av de mest populära webbläsarna. Det finns i många enheter och när det kommer till integritet och säkerhet anser många att det är ett av de bästa alternativen. Den erbjuder olika verktyg för att kunna skydda vår data och inte löpa någon typ av risk.

För detta kan vi använda Facebook-behållarverktyget. I grund och botten isolerar det vårt konto och hindrar därmed Facebook från att samla in data från andra sidor eller plattformar som vi besöker. Det är precis som att vi bara använder det sociala nätverket och inget annat.

Facebook-behållare som tillägget officiellt kallas, är helt gratis. Det är bäst att ladda ner det från den officiella Firefox-butiken. Som vi alltid säger rekommenderar vi att du lägger till denna typ av programvara endast från officiella källor. Endast på detta sätt kommer vi att undvika att installera skadligt modifierad programvara.

Vilket gör Facebook-behållare, det är för att helt isolera vårt Facebook-konto. Det innebär att vi bland annat även kan öppna ett annat konto i samma webbläsare. Det är i princip som om vi öppnar det från en annan webbläsare eller i inkognitoläge.

Hur man undviker Facebook-spårning i Chrome

Hur kan det vara annorlunda, webbläsaren Google har också verktyg som gör att vi kan göra något liknande. Vi kan använda SessionBox . Det är inte en exklusiv förlängning för Facebook, eftersom vi kan använda vilken annan plattform som helst på samma sätt.

Idén med SessionBox är densamma som i fallet med Firefox: isolera vårt Facebook-konto. På så sätt kan vi hindra dig från att dela lagring av cookies med resten av webbläsaren och i slutändan kan Facebook spåra oss.

Dess användning är också mycket enkel. För att installera det måste vi gå till Krom Officiell butik . Där kommer vi att se att det också är användbart att logga in på flera konton samtidigt. Det är kort sagt en annan möjlighet som vi har.

I slutändan kan vi förhindra att Facebook spårar in Firefox och Chrome. Som vi vet är dessa två av de mest använda webbläsarna idag och av denna anledning kan den här artikeln vara användbar för många användare. Tänk på att det finns andra verktyg som vi kan använda, men för det grundläggande målet som vi sätter upp för oss själva räcker dessa.

Relaterade Artiklar

Back to top button