Stöld Nintendo ett konstverk från… Super Mario?

Mario konstverk

På sin webbplats tillägnad Super Nintendo World-parken skulle den japanska jätten använda en bild av Super Mario… som den inte skapade.

Bilden i fråga är faktiskt ett verk av en oberoende konstnär, nämligen uJidow.

Nintendo i en aldrig tidigare skådad situation?

I början av februari kommer Nintendo (normalt) att kunna slå upp dörrarna till sin Super Nintendo World i Osaka. För detta ändamål har den japanska jätten lagt en officiell webbplats online.

Den första bilden som användes när webbsidan laddas skulle dock vara ett verk av en oberoende konstnär… Faktum är att uJidow förklarar via Twitter att Nintendo använde sitt arbete för att illustrera sin webbplats. ” Jag älskar hur Nintendo använde MIN rendering av Mario för sin Nintendo World-sajt.” förklarar han i en tweet.

En något ironisk situation för Nintendo, när vi vet hur aggressivt företaget är när det gäller att skydda sina immateriella rättigheter, tvekar den japanska gruppen inte att avbryta någon form av inofficiellt projekt med användning av nära eller långt borta en huslicens.

För egen del ville skaparen snabbt dämpa sina repliker genom att anförtro till Kotaku : ” Jag är så van vid att mina Mario-skapelser går obemärkt förbi. Jag blir tillsagd att inleda förfarandet, men jag tycker att det är väldigt trevligt att äntligen få lite erkännande”.

Svårt, naturligtvis, att veta om konstverket som används av Nintendo verkligen är det som utvecklats av uJidow. Dessutom verkar det ganska osannolikt att någon procedur kommer att ha en chans att lyckas, eftersom Nintendo har rättigheterna till karaktären Mario och redan har föreslagit konstverk som är mycket lika de som utvecklats av skaparen. Detta förklarar det nog lite…

Källa: Kotaku

Relaterade Artiklar

Back to top button