Stöd vid köp av elcykel: vad ändras från 15 augusti

VAE elcykel

Vänta lite längre innan du köper en elcykel : från och med nästa 15 augusti blir det lättare att dra nytta av ekonomiskt stöd från staten!

Planerar du att köpa en elcykel? Genom att beväpna dig med tålamod i några veckor till kan du spara mycket pengar. Nya åtgärder har verkligen röstats fram i parlamentet och främjar tillgången till subventioner avsedda att finansiera köpet av en VAE.

Höjning av ersättningstaket

Sedan införandet av den statliga cykelbonusen var maxtaket för bonusen 200 euro. Storleken på köparens resurser påverkade inte det beviljade stödet. Nu, från den 15 augusti 2022, ökar ersättningen för köp av en VAE till 300 euro. Den kommer också att variera beroende på den inkomst som individen deklarerar.

En annan god nyhet gäller de mest blygsamma familjerna och personer med funktionsnedsättning. De kommer att kunna dra nytta av en bonus på upp till 400 euro för att ha råd med en elektriskt assisterad cykel. Det enda villkoret för att vara berättigad: att få en lön på 1 350 euro netto per månad, inte mer.

Hur är det med lastcyklar? Om du funderar på att skaffa en cykel med lastlåda, gläd dig! Stödet som beviljas för denna typ av köp kan överstiga 1 000 euro efter mitten av augusti. Det är fortfarande begränsat till 40 % av fordonets initiala värde, men kan nå upp till 2 000 euro.

Slutligen, vilken typ av tvåhjuling du än väljer, behöver du inte längre få ett bidrag som beviljats ​​av din region eller avdelning i förväg. Tillträdesvillkor som tidigare orsakat många svårigheter för individer som ville sänka sin räkning.

Konverteringsbonus: lättnader på villkoren för att erhålla

Meddelande till personer som vill byta ut sin bil mot en elcykel. Efter den 15 augusti kommer varje person i hushållet att kunna göra ett sådant byte och få en omställningsbonus för att skaffa en eldriven cykel. Gränsen för ett bensin- eller dieselfordon som skickas till vrakbilen hävs därför.

För att vara säker på att vara berättigad till cykelbonusen måste den aktuella tvåhjulingen alltid uppfylla följande kriterier:

  • Inte vara ett begagnat fordon;
  • Ej försedd med ett blybatteri;
  • Var utrustad med ett assisterat trampsystem;
  • Inte säljas eller överlåtas av köparen inom ett år efter köpet.

På samma sätt kan denna bonus endast betalas ut till samma person en gång. Var dock försiktig: för att dra nytta av ändringarna som nämns ovan, se till att göra dina köp före deadline den 31 december 2022.

Hjälp vid köp: hur köper du din elcykel (VAE) billigare 2022?

Vill du investera i en elektriskt assisterad cykel (VAE)? År 2022 kan detta köp reduceras kraftigt tack vare kombinationen av flera nationella och lokala offentliga stöd. Du kan alltså dra nytta av flera ekonomiska stöd som gör ditt köp mycket billigare.
Läs mer

Källa: Neozon

Relaterade Artiklar

Back to top button