Steg för att starta om ditt nätverk helt om du har problem

Anslutningsfel, något typiskt i våra dagliga liv

Det är sant att tekniken har förbättrats och anslutningsfel är förmodligen mindre närvarande än för några år sedan. Det betyder dock inte att de har försvunnit. Vi kan ha problem med att surfa på nätet, våra enheter kan krascha och i slutändan är internethastigheten inte vad den borde vara.

Vi kanske till och med har oförmåga att logga in ordentligt. Vår router är designad för att vara uppkopplad 24 timmar om dygnet, men ibland kan den behöva en paus. Detta händer speciellt när du har mycket ansluten utrustning och använder den intensivt.

Hur man korrekt startar om nätverket i händelse av problem

Det ska nämnas ibland nätverksproblem kan inträffa som löses helt enkelt genom att starta om routern eller datorn. Små buggar som händer några gånger och som enkelt kan fixas. Men vi kan också stöta på större problem som kräver en fullständig och korrekt omstart av vårt nätverk.

I vårt fall kommer vi att vara lite “överdrivna” och vi kommer att försätta oss i situationen där vi måste starta om nätverket helt . Vi har ett problem eller olika fel som hindrar oss från att surfa som vi skulle vilja med våra enheter. Vi kanske inte ens kan ansluta på grund av ett större problem.

Det första steget vi ska ta är att stäng av alla enheter som vi har anslutit till nätverket. Detta inkluderar alla datorer, mobiler, tv-apparater… Allt som vi också känner till som Internet of Things. Vi är intresserade av att starta om anslutningen helt och ingenting är kvar.

Senare kommer vi koppla ur routern och eventuella förstärkare vi har anslutit. Vi kommer helt att koppla bort dem från elnätet. Tänk på att du får vänta lite, för stänger vi av och på igen så fortsätter vi i princip på samma sätt. Det är lämpligt att hålla den avstängd i minst 2 minuter och se till att det inte blir några problem.

Det är också värt att koppla bort kabeln som kopplar oss till operatören, som vanligtvis är en koaxialkabel.

Återanslut routern ordentligt

När vi har gjort dessa steg och åtminstone några minuter har gått, är nästa sak vi ska göra att anslut routern igen . Återigen, vi väntar 2 eller 3 minuter tills den är helt påslagen och funktionsduglig. Kanske har vår enhet lampor som indikerar processen.

Senare kommer vi att ansluta alla enheter vi hade på nätverket. Detta innebär att du slår på dator, mobil, IoT-enheter osv. Allt vi tidigare hade kopplat till routern.

När allt detta är gjort kan vi gå ut på Internet . Vi bör kunna surfa utan problem efter att ha utfört en fullständig process för att starta om vårt nätverk korrekt. Om det finns ett hårdvaruproblem, som en lös kabel, fixar vi det också.

Tänk på att med dessa steg kan vi åtgärda vissa problem. Detta betyder inte att det inte finns några buggar som orsakar dålig internetuppkoppling och att det inte gick att fixa dem. Till exempel om en komponent är skadad, som nätverkskabel, nätverkskort etc. Vårt team kan också ha skadlig programvara.

Kort sagt, om vi vill starta om vårt nätverk ordentligt utöver att inaktivera routern, här är stegen att följa. På så sätt kopplar vi bort all utrustning som är ansluten till nätverket, kablarna samt själva routern. Du kan hjälpa oss att lösa några problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button