SteelSeries introducerar två nya trådlösa headset, Arctis 7+ och Arctis 7P+

Arctis7+ © SteelSeries

SteelSeries fortsätter att skala varianter av sin Trådlöst headset Actis 7. Arctis 7+ och 7P+ berikar därmed varumärkets erbjudande, vars katalog redan inkluderade Arctis 7X och 7P.

För dessa två nya versioner har SteelSeries fokuserat på autonomi och anslutning.

Autonomi på 30 timmar

SteelSeries lanserar två nya trådlösa spelheadset, Arctis 7+ och Arctis 7P+, som lovar ökad batteritid jämfört med Arctis 7. Den sistnämnda uppskattas verkligen till 30 timmar enligt tekniska bladet, jämfört med cirka 24 timmar för föregående modell. Dessutom drar dessa nya referenser nytta av en snabbladdningsfunktion som ska ge tre timmars autonomi under 15 minuters laddning.

Dessutom, för att öka anslutningsmöjligheterna, har SteelSeries lagt till en USB-C-dongel. Varumärket lyfter fram multisystemkompatibilitet, inklusive med PlayStation 5, PlayStation 4, PC, Nintendo Switch, Oculus Quest 2 eller till och med en Android-enhet.

Arctis7+ © SteelSeries

Precis som Arctis 7 har båda dessa headset en infällbar ClearCast-mikrofon med en tvåvägsdesign; en LED-mute-indikator finns också.

För resten av egenskaperna, som gäller båda referenserna, hittar vi 40 mm neodymhögtalare, ett hörlursfrekvenssvar på 20–20 000 Hz, en känslighet på 98 dB och en impedans på 32 Ohm. För mikrofonen är frekvensgången 100 – 6500 Hz, känslighet -38 dB, impedans 2200 Ohm. Slutligen är den effektiva räckvidden 12 meter (2,4 GHz).

Arctis 7P+-hörlurarna skiljer sig helt enkelt från 7+-modellen med en design som var genomtänkt för 3D-ljud och integration av sidotoner.

Programvara för ekolodsljud

SteelSeries indikerar att köpet av ett av dess headset, Arctis 7+ eller Arctis 7P+, ger tidig tillgång till Sonar, dess nya ljudmjukvara som framför allt möjliggör ChatMix, virtuellt 7.1 surroundljud och “andra funktioner som kommer att lanseras 2022”. Sonar integreras med SteelSeries GG-ekosystemet som särskilt inkluderar Moments, en applikation som presenteras i videon nedan som tillåter inspelning, redigering och sändning av sekvenser på YouTube och Gfycat, Discord, Reddit, Twitter, Facebook…


Arctis 7+ och Arctis 7P+ är tillgängliga nu och säljs för det rekommenderade priset på 199,99 USD. Arctis 7+ erbjuds endast i svart, medan Arctis 7P+ finns i två versioner, en svart och den andra vit.

Arctis7+ © SteelSeries

Arctis7+ © SteelSeries

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button