SteamVR: en funktion gör att du alltid kan hålla ett öga på dina Windows-fönster

SteamVR-logotyp © Valve

Med den senaste SteamVR-betauppdateringen (version 1.19.6) låter en snygg ny funktion dig flytta fönster från Windows-skrivbordet eller appar i spel så att de alltid är synliga.

Tidigare i år lade Valve till möjligheten att skapa individuella fönstervyer av skrivbordet, tillsammans med nya anpassningsalternativ för rendering per app.

Läs också:
Oculus-headset står för 60 % av alla VR-headset som används på SteamVR

En “flytande” integration av Windows-fönster

Den senaste SteamVR Beta-uppdateringen, applikationen dedikerad till VR-headset på Steam, tillåter nu skrivbordsfönster att flyta runt dig, i virtuell verklighet. De är därför nu synliga under spelet, en integration som samhället förväntar sig. Som en påminnelse har det här alternativet funnits länge på Oculus.

Den här nyheten är särskilt användbar, eftersom den tillåter spelare att hålla ett öga på alla typer av applikationer: en konversation på en Discord-server, chatten i en Twitch-ström eller till och med ett avsnitt av en Netflix-serie.

SteamVR © roadtovr

Den nya versionen låter dig fortfarande bifoga Steam-chatten eller Twitch-chattfönstret till din handkontroll. Synfältet och storleksändringen av den virtuella världen är också tillgängliga för alla applikationer som används.

Läs också:
Facebook pausar försäljningen av Oculus Quest 2, vilket orsakar hudirritation

Förbättrat gränssnitt

Den andra nyheten i denna betaversion är den automatiska justeringen av SteamVRs virtuella skrivbordsgränssnitt. Ikonerna för dina applikationsfönster blir därmed lättare synliga, utan att behöva rullas.

Precis som med resten av betaversionerna bör denna landa under de kommande veckorna för alla användare.

Uppdateringssiffrorna börjar sakta men säkert närma sig version 2.0. Den senare, retad sedan förra året av Valve, ” kommer att förbättra många aspekter av användarupplevelsen “. Men idag har vi fortfarande inget releasedatum att lägga i munnen.

Källa: Gränsen
, Ånga

Relaterade Artiklar

Back to top button