Steam VR: 1.17-uppdateringen lägger till fönstervyer och anpassning av rendering per app

SteamVR-logotyp © Valve

SteamVR, applikationen dedikerad till VR-headset
Ånga
är prydd med en uppdatering 1.17.12 rik på nya funktioner.

Höjdpunkterna i den här uppdateringen inkluderar möjligheten att skapa individuella fönstervyer av skrivbordet, såväl som nya anpassningsalternativ för rendering per app, såsom synfält. Den här uppdateringen ger också sin viktiga sats med korrigeringar.

Läs också:
Oculus-headset står för 60 % av alla VR-headset som används på SteamVR

Ta dina skrivbordsfönster till virtuell verklighet

En av de stora nya funktionerna i denna 1.17.12-uppdatering är därför möjligheten att se olika skrivbordsfönster direkt i spelet eller på en given applikation. Tidigare var detta bara möjligt genom att pausa det du gjorde och återgå till SteamVR-kontrollpanelen.

Tack vare denna nya funktion är det alltså möjligt att till exempel bifoga din Steam-chatt eller, som visas i uppdateringsnotisen, Twitch-chattfönstret, till din handkontroll. Tillräckligt för att göra VR-interaktioner mer flytande än någonsin, särskilt för streamers.

Men det går att fästa alla typer av fönster, som möjligen aktivitetshanteraren. Möjligheterna är därför många, och det kommer att vara upp till var och en att experimentera för att kunna njuta av sin session i virtuell verklighet utan avbrott.

Läs också:
NVIDIAs DLSS-stöd kommer till tidiga VR-spel och andra titlar

Ändra hur du uppfattar virtuell verklighet

Det andra stora tillägget i den här uppdateringen är integrationen av två renderingsanpassningsalternativ per applikation. Det är nu möjligt att anpassa synfältet och storleken på den virtuella världen efter dina behov för var och en av de applikationer som används.

SteamVR Render anpassning av app © Valve

Observera dock att synfältet inte kan utökas jämfört med det som fastställts som standard, utan kan minskas vid behov.

När det gäller storleksändringen av den virtuella världen kommer detta att göra det möjligt för till exempel korta användare att bättre nå objekt placerade på höjden. Likaså kommer äldre barn att kunna föra världen omkring dem upp till sin höjd. Valve citerar också i sin patch note användbarheten av denna funktion för att anpassa skalan på en cockpit till varje persons morfologi.

Denna uppdatering är också en möjlighet att göra många korrigeringar som gör användningen av SteamVR och applikationerna under dess överinseende mer flytande och trevlig. För alla detaljer om denna punkt, gå till patchnoten 1.17.12 som citeras i källan nedan.

Källa: Ånga

Relaterade Artiklar

Back to top button