Steam har nu 1% av användarna på Linux

Ånga

Linux är inte det mest populära operativsystemet för spelare. Och ändå! Nu någorlunda väl understödd tack vare Proton
TV-spel listade på Ånga
kan startas utan (för mycket) problem på det fria operativsystemet. Det är i alla fall den föredragna plattformen för en liten andel användare idag.

I hans sista” hård- och mjukvaruundersökning ” daterad juli 2021, Steam illustrerar utvecklingen av Linux, som idag har 1% (allround) användare av operativsystemet.

Läs också:
Steam Deck: vad är Valve-konsolen värd jämfört med PS5 och Xbox Series X?

Linux snart före macOS

Jämfört med föregående månad har Steam 0,11 % fler Linux-användare bland sina användare. Men den här siffran kan mycket väl öka under de kommande månaderna och till och med överträffa den för spelare som använder macOS, som idag representerar 2,51 % av alla Steam-användare.

Steam Linux marknadsandel © Gaming On Linux

Faktum är att Steam Deck, hybridspelkonsolen som Valve presenterade för några veckor sedan, kommer att köras på Linux. Och att döma av förälskelsen som omgav öppnandet av förbeställningar, tyder allt på att det fria operativsystemet snart kommer att passera Apples i nedräkningen.

Vi kommer dock att behöva vänta till början av 2022 för att mäta effekten av Steam Deck på rankningen av de mest populära systemen. Om de lyckliga få som kunde förbeställa konsolen skulle kunna få den till jul, får de andra vänta till första kvartalet nästa år för att hoppas kunna få tag på en Valve-stämplad maskin.

Men goda nyheter, detta borde motivera utvecklare att göra fler spel kompatibla med Linux.

Källa: Ånga

Relaterade Artiklar

Back to top button