Steam Deck: vad är Dynamic Cloud Sync, och varför revolutionerar det säkerhetskopiering?

Valve Steam Deck © Valve

Valve tänker verkligen göra Steam däck en konsol som är synkroniserad med ditt konto Ånga genom funktionen Dynamic Cloud Sync.

I ett blogginlägg som tillhandahålls delade Gabe Newells företag i detalj hur ett system fungerar som verkligen kan revolutionera hur du sparar dina spel.

Däcket i molnet

För att ge en optimal upplevelse på Steam Deck, utöver klassificeringssystemet Deck Verified som redan har många verifierade rubriker, avser Valve att utveckla den redan solida Steam Cloud-tekniken.

Dynamic Cloud Sync bygger därför på denna redan välutvecklade funktionalitet och har för avsikt att ta den ännu högre upp i molnen. Dess mål är att kunna växla mellan Steam Deck och PC-versionerna av ett spel utan att byta eller behöva avsluta spelet på konsolen.

Valve förväntar sig verkligen att många ska behandla Steam Deck som en bärbar konsol som de helt enkelt kommer att lämna i vänteläge med spelet fortfarande igång. Eftersom detta är intimt kopplat till allas Steam-bibliotek kan det orsaka problem med att återlansera spelet på PC.

Men tack vare Dynamic Cloud Sync kan du absolut återuppta ditt spel på PC där du lämnade det i vänteläge på Steam Deck, och vice versa. Konsolen kommer verkligen automatiskt att ladda ner alla sparade ändringar så att dina framsteg på någon plattform inte går förlorade. Naturligtvis, för att använda den behöver du en internetanslutning.

Om Dynamic Cloud Sync inte är aktiverat kommer Steam fortfarande att använda molnet för att synkronisera sparade filer. Du kommer dock att bli ombedd att stänga spelet i standbyläge på Steam Deck för att fortsätta på PC eller riskera att förlora de framsteg som gjorts på konsolen.

Hur drar man fördel av Dynamic Cloud Sync?

Efter att ha förklarat hur det fungerar fokuserade blogginlägget på hur man aktiverar den här funktionen. Som en integrerad del av Steam Cloud, som redan används i större delen av Steam-katalogen, är det inte särskilt komplicerat att aktivera Dynamic Cloud Sync, men det kräver tre något tekniska steg:

  • Integrera API:erna för Dynamic Cloud Sync i ett givet spel så att det kan bearbeta alla sparade ändringar själv;
  • Publicera en version av spelet med denna integration;
  • Aktivera funktionen Dynamic Cloud Sync i spelets Steamworks-inställningar, under fliken Application.

För mer information om dessa tre steg, tveka inte att läsa bloggartikeln tillägnad Dynamic Cloud Sync, på franska, citerad i källan nedan.

Med risk för att upprepa oss framstår Dynamic Cloud Sync som ett ganska revolutionerande koncept. Vi kommer dock att behöva vänta lite längre för att se detta personligen, lanseringen av Steam Deck är planerad till februari.

Källa: Ånga

Relaterade Artiklar

Back to top button