Steam Deck OS på din PC? Det är möjligt med HoloISO

Steam Deck © Valve

Lägg vantarna på en Steam däck är inte nödvändigtvis lätt i dessa tider av brist, men HoloISO kan hjälpa dig att vänta om du ännu inte har haft möjlighet att testa den handhållna konsolen från Valve. Denna emulator låter dig starta SteamOS, operativsystemet för Steam Deck, direkt på din PC.

Njuter av Steam Deck… utan att ha en. Det är ungefär vad HoloISO lovar. Som sammanfattat WCCFTechförvandlar detta projekt operativsystemet för Steam Deck till en installerbar fil, som på ett troget sätt kan replikera upplevelsen som erbjuds av en Steam Deck, men på din PC.

En “nästan” officiell upplevelse

Imperfekt, eftersom den är inofficiell, är denna lösning fortfarande i början av sin existens. Det stöds ändå av ett team av utvecklare som fortsätter att arbeta på det för att förfina upplevelsen. En redan övertygande upplevelse som den är (trots en del ungdomliga buggar) eftersom koden och paketen kommer direkt från Valve, allt utan någon modifiering möjlig, notera WCCFTechsom vidare säger att ISO är byggd från den officiella Steam Deck-återställningsbilden, som körs i en QEMU-instans.

För närvarande stöds därför de flesta funktionerna i SteamOS. Bland dem, start och SteamOS OOBE (pre-boot interface), Deck UI, begränsningen av TDP och FPS, stödet för den globala FSR eller Shader Pre-Caching.

Vissa problem med Intel och NVIDIA GPU:er

Bland besvikelserna har HoloISO vissa problem med vissa GPU:er. Vi lär oss till exempel att NVIDIA-grafikkort kan hänga sig medan de körs och att Intel GPU:er/iGPU:er kräver en nedvärdera av Gamescope och MESA för att kunna starta en Steam Deck-session.

Finns gratis på GitHub, där alla indikationer för installationen ges, kräver HoloISO resten 4 GB flashminne och en vid behov en AMD GPU kompatibel med Vulkan och VDPAU. Enheten som används för installationen måste också vara UEFI-aktiverad och måste ha säker start inaktiverad.

Om samma ämne:
Steam-däckets autonomi förbättras avsevärt med justeringen av uppdateringsfrekvensen

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button