Steam Deck: dockan som gör att den kan anslutas till en skärm hamnar på efterkälken

Valve Steam Deck docka © © Valve

Redan svårt att få tag på (vi talar i bästa fall om oktober 2022), den Steam däck är inte på väg att få huvudet ovanför vattnet. I det här fallet är dess mest efterlängtade tillbehör avsevärt försenat.

Dockningsstationen (eller “Dock”) ser sin release försenad på obestämd tid, efter stängningen av monteringsfabriker i Kina. Konsekvens av återupptagandet av Covid-19-pandemin i landet.

Återupptagandet av pandemin tvingar Valve att revidera sina planer

Om det inte är nödvändigt att ansluta ditt Steam-däck till en extern skärm, erbjuder dockan även fullständig anslutning (Ethernet-port, USB-C, USB-A, strömförsörjning) vilket återigen kan föra konsolen närmare Steam. en Nintendo Switch . Men de första kunderna måste ha ännu mer tålamod än väntat.

Valve Steam Deck docka © Valve

Återupptagandet av pandemin, i kombination med en allmän otillgänglighet av vissa delar som är nödvändiga för monteringen, tvingar Valve att fördröja frigivningen sinus dö. I sitt pressmeddelande förklarar varumärket ändå att dessa motgångar inte kommer att ha någon inverkan på produktionen av Steam Deck som ” består av andra delar, tillverkade i andra fabriker “.

Företaget säger att det letar efter en annan lösning för att kunna lansera sin docka så snart som möjligt och lovar att mer information kommer att delas snart.

Mot bättre stöd för multiportadaptrar från tredje part

Vi skrev ovan: inget behov av en officiell docka för att ansluta ditt Steam Deck till en extern skärm (även om det, enligt vårt test, verkligen inte är hemskt).

Faktum är att vilken USB-C multiport-adapter som helst kan räcka. Men inte alla skulle vara särskilt lämpliga (synd) för Steam Deck, verkar Valve känna igen.

Också i sitt pressmeddelande skriver Gabe Newells firma att medan man väntar på att få veta mer om ett nytt releasefönster för sin brygga, ” vårt team fortsätter att perfekta stöd för alla USB-C multiportadaptrar och externa skärmar för Steam Deck “.

Men om lanseringen av detta efterlängtade tillbehör skjuts upp, finns andra såsom reservdelar och iFixit-reparationssatser tillgängliga. Detta bekräftar att Steam Deck förmodligen är den mest lätta att reparera nuvarande konsolen på marknaden.

Källa: Ventil

Relaterade Artiklar

Back to top button