Startmeny Live-mappar: Hur man använder dem i Windows 10

Mappar är ett av de definierande begreppen Windows eftersom de är ett av de bästa sätten att organisera filer och andra mappar på din dator eller enhet. Detsamma gäller för menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10(Fönster 10) , som kan inkludera livemappar för dina apprutor och genvägar. Den här guiden täcker allt du behöver veta om dynamiska mappar, ibland kallade kakelmappar eller appmappar, inklusive hur man skapar en mapp i ” Start(Startmeny) » in Windows 10 :

Hur man skapar en livemapp i menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10

Genom att fästa till Start allt du behöver kan du spara utrymme genom att organisera brickor och genvägar i livemappar. Du behöver minst två brickor eller genvägar för att skapa en mapp i ” Start(Startmeny) » in Windows 10 . klicka/tryck och håll ett element och dra det sedan ovanpå det andra.

Drag(Dra) en ikon eller bricka till en annan för att skapa en livemapp.

När du drar en bricka eller genväg över en annan skapar den automatiskt en livemapp. Mappen visas expanderad och kolliderar med andra objekt i bricksektionen start meny(Startmeny)” som visas nedan.

Extended Live Folder

Extended Live Folder

För att stänga en mapp från menyn ” Start(Startmeny)”, klicka eller tryck på pilen som visas ovanför den utökade livemappvyn.

Klicka på pilen för att stänga mappen

Klicka på pilen för att stänga mappen

En stängd eller minimerad livemapp visar miniatyrikoner för de program som den innehåller. Klick(Klicka) eller tryck på en mapp för att öppna den och komma åt programmen inuti.

En stängd Live-mapp tar mindre plats i Start-menyn.

En stängd livemapp tar mindre plats i ” Start”.(Start meny)

Hur man lägger till fler brickor och genvägar till en livemapp startmenyn i (Start meny)Windows 10

För att lägga till fler brickor eller genvägar till den aktiva mappen du har skapat, dra och släpp dem helt enkelt i mappen med musen eller fingret (om du har en pekskärm).

För att lägga till fler objekt, dra dem till mappen

För att lägga till fler objekt, dra dem till mappen

RÅD. (DRICKS:) vet du(Gjorde) du att du också kan välja mappar som visas i den vänstra marginalen på startmenyn i Windows 10?

Hur man byter namn på en livemapp till Windows 10

Även om det inte var möjligt att byta namn på Live-mappar när de först dök upp, kan du nu göra det för att bättre identifiera dem. Först(Först) klicka eller tryck på den aktiva mappen för att expandera den. Klicka sedan på alternativet ” mapp namn”.(namnmapp)

Klicka eller tryck på mappen Namn.

Klicka eller tryck på mappen Namn.

Ange det namn du vill ha för din mapp i fältet.

Infoga ett nytt namn för din livemapp

Klistra(Infoga) nytt namn för din livemapp

För att spara dina ändringar, stäng mappen genom att klicka eller knacka på pilen eller någon annanstans på skärmen. Det nya namnet visas i mappen.

Du kan se mappnamnet längst ner på dess ruta

Du kan se mappnamnet längst ner på dess ruta

NOTERA.(OBS!) Namnet på livemappen visas inte längre om du ändrar storlek på den till Små(Liten) , som visas i nästa kapitel.

Hur man ändrar storlek på livemappar och deras innehåll i “menyn” Start” (Start meny)Windows 10

Live mappar kan ändras storlek precis som alla andra brickor. Högerklicka eller tryck och håll ned den dynamiska mappen i menyn ” Start(Startmeny) ” , klicka eller tryck på ” Ändra storlek(Ändra storlek) ” och välj önskad storlek.

Ändra storlek på Live-mapp i Windows 10

Ändra storlek på Live-mapp i Windows 10

Vår artikel om storleksändring av brickor har mer information om tillgängliga storlekar.

Hur man flyttar en livemapp startmenyn i (Start meny)Windows 10

Flytta aktiva mappar från menyn ” Start”(Startmeny) liknar att flytta brickor eller genvägar. Klick(Klicka) eller tryck på livemappen för att fånga den och dra den sedan till önskad plats.

Dra en aktiv mapp för att flytta den

Drag(Dra) live-mappen för att flytta den

RÅD. (DRICKS:) vet du(gjorde) du att föremål start meny(Startmeny) » kan också kombineras till grupper av brickor och genvägar (grupper av brickor och genvägar) ?

Hur man tar bort ikoner från livemappen i Windows 10

För att ta bort en bricka eller genväg från den aktiva mappen, expandera den och dra sedan objektet till en annan plats i ” Start(Start meny) ” .

Expandera Start-menyn och dra brickan eller genvägen du vill ta bort.

Bygga ut(Expandera) meny ” Start(Startmeny) ” och dra brickan eller genvägen du vill ta bort.

Hur man tar bort en livemapp från menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10

Det finns två sätt att ta bort en livemapp från ” Start(Startmeny) » in Windows 10 . Det första alternativet är att ta bort alla livebrickor och genvägar från den, som visas i föregående kapitel. Alternativt kan du också högerklicka eller trycka och hålla på en aktiv mapp för att öppna snabbmenyn. Klicka eller tryck sedan på ” Lossa mapp från hemskärmen “(“Lossa mapp från Start) .

Lossa mappen från startmenyn

Lossa mappen från startmenyn

Mappen kopplas omedelbart bort från start meny(Start meny) . Tänk på att genom att använda det andra alternativet tar du också bort genvägar och brickor i din mapp.

RÅD.(TIPS:) För att ytterligare anpassa menyn ” Börja att (Start meny)Windows 10 Kolla in vår guide för 10 sätt att organisera det och ändra det för att passa dina behov.

Hur många aktiva mappar skapade du i ” Start(Start meny) ” ?

Live Folders är en användbar funktion som låter dig inkludera fler brickor och genvägar i ” Start(Startmeny) » Windows 10 utan att ändra storlek på den. Som du har sett är det väldigt enkelt att anpassa Live Folders för att passa dina preferenser. Innan du stänger den här guiden är vi nyfikna på hur många livemappar du har skapat i start meny(Startmeny) » Windows 10 . Vad använder du dem till? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Mappar är en av Windowss avgörande konserter, eftersom de är ett av de bästa sätten att organisera filer och andra mappar på din dator eller enhet. Detsamma gäller för Windows 10 Start-menyn, som kan innehålla livemappar för dina apprutor och genvägar. Den här guiden berättar allt du behöver veta om livemappar, ibland kallade kakelmappar eller appmappar, inklusive hur du skapar en mapp i Start-menyn från Windows 10:

Hur man skapar en livemapp i Windows 10 Start-menyn

Efter att ha fäst till Start allt du behöver kan du spara utrymme genom att organisera brickor och genvägar i livemappar. Du behöver minst två brickor eller genvägar för att skapa en mapp i Start-menyn i Windows 10. Klicka/tryck och håll ned ett objekt och dra och släpp det ovanpå det andra.

Dra och släpp en ikon eller en ruta på en annan för att skapa en livemapp

Dra och släpp en ikon eller en ruta på en annan för att skapa en livemapp

När du släpper en bricka eller genväg ovanpå en annan skapar de två automatiskt en livemapp. Mappen visas i sin utökade form och trycker ner andra objekt i avsnittet Start-menyrutor, som ses nedan.

En utökad livemapp

En utökad livemapp

För att stänga en mapp från Start-menyn, klicka eller tryck på pilen som visas ovanför den utökade livemappvyn.

Tryck på pilen för att stänga mappen

Tryck på pilen för att stänga mappen

En stängd eller hopfälld livemapp visar miniatyrikoner för apparna den innehåller. Klicka eller tryck på en mapp för att öppna den och komma åt apparna inuti.

En stängd livemapp tar mindre plats i Start-menyn

En stängd livemapp tar mindre plats i Start-menyn

Hur man lägger till fler brickor och genvägar till en startmeny live-mapp i Windows 10

För att lägga till fler brickor eller genvägar till den aktiva mappen du skapade, dra och släpp dem helt enkelt till mappen med musen eller fingret (om du har en pekskärm).

För att lägga till fler objekt, dra och släpp dem i mappen

För att lägga till fler objekt, dra och släpp dem i mappen

DRICKS: Visste du att du också kan välja mapparna som visas i den vänstra marginalen på Windows 10 Start-menyn?

Hur man byter namn på en livemapp i Windows 10

Även om det inte var möjligt att byta namn på live-mappar när de först introducerades, kan du nu göra det för att identifiera dem bättre. Klicka eller tryck först på en livemapp för att expandera den. Tryck sedan på alternativet.

Klicka eller tryck på Namnmapp

Klicka eller tryck på Namnmapp

Skriv det namn du vill ha för din mapp i fältet.

Infoga ett nytt namn för din livemapp

Infoga ett nytt namn för din livemapp

För att spara ändringen, stäng mappen genom att klicka eller knacka på pilen eller någon annanstans på skärmen. Det nya namnet visas i mappen.

Du kan se mappens namn längst ner på dess ruta

Du kan se mappens namn längst ner på dess ruta

NOTERA: Live-mappens namn visas inte längre om du ändrar dess storlek till , som visas i nästa kapitel.

Hur man ändrar storlek på livemappar och deras innehåll i Windows 10 Start-menyn

Live mappar kan ändras storlek precis som alla andra brickor. Högerklicka eller tryck och håll ned en aktiv mapp från din Start-meny, klicka eller tryck på och välj sedan den storlek du vill ha.

Ändra storlek på en livemapp i Windows 10

Ändra storlek på en livemapp i Windows 10

Vår artikel om att ändra storlek på brickor ger mer information om tillgängliga storlekar.

Hur man flyttar en startmeny live-mapp i Windows 10

Att flytta livemappar från din startmeny är detsamma som att flytta brickor eller genvägar. Klicka eller tryck på den levande mappen för att ta tag i den och dra och släpp den där du vill ha den.

Dra och släpp en aktiv mapp för att flytta den

Dra och släpp en aktiv mapp för att flytta den

DRICKS: Visste du att du också kan organisera objekt på Startmenyn i grupper av brickor och genvägar?

Hur man tar bort ikoner från en livemapp i Windows 10

För att ta bort en bricka eller genväg från en aktiv mapp, expandera den och dra och släpp sedan objektet till ett annat utrymme i Start-menyn.

Expandera Start-menyn och dra bort brickan eller genvägen du vill ta bort

Expandera Start-menyn och dra bort brickan eller genvägen du vill ta bort

Hur man tar bort en livemapp från Windows 10 Start-menyn

Det finns två sätt att ta bort en live-mapp från Start-menyn i Windows 10. Det första alternativet är att ta bort alla live-brickor och genvägar från den, som visas i föregående kapitel. Alternativt kan du också högerklicka eller trycka och hålla på en aktiv mapp för att öppna en kontextmeny. Klicka eller tryck sedan på .

Lossa en mapp från startmenyn

Lossa en mapp från startmenyn

Mappen lossas omedelbart från Start-menyn. Tänk på att genom att använda det andra alternativet tar du också bort genvägarna och brickorna i din mapp.

DRICKS: För att ytterligare anpassa Windows 10 Start-menyn, kolla in vår guide som visar 10 sätt att organisera den och ändra den efter dina behov.

Hur många livemappar skapade du i Start-menyn?

Live-mapparna är en användbar funktion som låter dig inkludera fler brickor och genvägar i din Windows 10 Start-meny utan att ändra storlek på den. Som du har sett är det väldigt enkelt att anpassa livemapparna efter dina preferenser. Innan du stänger den här guiden är vi nyfikna på hur många livemappar du skapade i din Windows 10 Start-meny. Vad använder du dem till? Låt oss veta i kommentarsfältet.