Starlink-satelliter: Otrolig konstellation upptäcktes nyligen

De senaste dagarna har det pratats mycket om Kinesisk Long Gear 5B raketmen många andra vet inte att det har iakttagits i hela ItalienStarlinksdet vill säga små satelliter som skjuts upp direkt av företaget SpaceX från Elon Musk för att säkerställa att du enkelt kan ha tillgång till internet över hela världen.

Paolo Volpini, från Italian Amateur Astronomers Union (UAI), noterade: Låt oss ta reda på mer om det nedan.

Starlink-satelliter kan vara ett hinder för observationer

Med tanke på att Starlink-satelliterna skjuts upp i grupper om 60, de som har observerats nyligen är Starlink-satelliterna som lanserades den 29 april och Starlink 25 som lanserades den 4 maj. Detta är att säga att på en enda kväll, enligt Volpini,

För närvarande är Starlinks i omloppsbana bortom 1 500och projektet förutser dem i allt 12 000. Så vi talar om riktigt viktiga siffror, som upprepade gånger har väckt protesterna från många astronomer och amatörastronomer: i själva verket är solens ljus som reflekteras på Starlink-satelliterna. ett störande inslag för de observationer de gör dagligen.

Internationella astronomiska unionen har sedan en tid tillbaka genomfört undersökningar av de möjliga konsekvenser som en överbeläggning av omloppsbanan kan få genom kommissionen för skydd av observationsplatser.

Relaterade Artiklar

Back to top button