Starlink-satelliter: det är då det kommer att vara möjligt att se dem på himlen

Om vi ​​tittar noga på himlen har vi en chans att skymta något slags naturskådespel. En skjutande eller helt enkelt ljus stjärna kan framkalla starka känslor hos oss.

Det verkar som att det under den senaste perioden har skett en ny passage på himlen av Starlink satelliter. Det har faktiskt skett nya iakttagelser, som hände söndagen den 21 augusti, då många nyfikna och passionerade människor deltog i den så kallade “”.

Starlink-satelliterna, just uppskjutna av Falcon 9, rymdraketen designad av det amerikanska företaget SpaceXJag är fortfarande mycket synlig i rymden. Detta beror på att de just nu är på väg till sin egen omloppsbana. Så ikväll också du kommer att kunna se dem när de passerar på himlen.

Låt oss nu ta reda på den exakta tiden under vilken det kommer att vara möjligt att observera Starlink-satelliterna.

SpaceX-satelliter: här är den exakta tiden för passagen och hur länge den kommer att pågå

Allt gjordes för att ge liv åt ett projekt av Internetanslutning via satellitsom också kommer att täcka de mest avlägsna områdena på planeten dit den traditionella förbindelsen inte kan nå.

Det sista av de tre stegen, även definierat av SpaceX självt, bör äga rum runt 21.52 och allt borde hålla ca 4 minuter. Däremot har samma sajt dedikerad till observationer belyst att tiden kanske inte är extremt exakt.

Följaktligen, om du vill njuta av showen, är vårt råd att vara det mer flexibel när du går till inlägget, på ett sådant sätt att du minimerar risken för att förlora sikten så mycket som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button