Starlink: Elon Musk tar med sig 60 fler satelliter i omloppsbana tack vare Space X

Starlink: Elon Musk tar med sig 60 fler satelliter i omloppsbana tack vare Space X

För flera veckor sedan dök konstiga ljus upp på himlen som fick alla medborgare att tvivla. Det upptäcktes snart att dessa konstiga parallella lysande sfärer faktiskt var i Starlink satelliter lanseras av Elon Musk i omloppsbana. Historien upprepar sig och den sydafrikanska entreprenören väntar inte längre med att “skicka” ytterligare 60 tack till Mellanslag X. Summan uppgår till väl 1 015 satelliter.

Vid exakt 14:02, den Falcon 9 raket av Space X, på väg till Space, avgick från (USA). Syftet är att skapa ett täckningsnätverk som garanterarinternetåtkomst även i de mest avlägsna områdena på planeten. Falcon 9 i slutet av sin dragkraft återvände till basen, ett fartyg som var stillastående på Atlanten kallade. Detta är tvillingen till, där återhämtningar redan hade ägt rum.

Starlink: de ursprungliga planerna för satellitkonstellationen

Från början var det meningen att Starlink-satelliterna skulle vara det 12 tusen. Men sedan togs beslutet att minska antalet. Hittills har Elon Musks projekt planer 1 600 satelliter som kommer att behöva stanna vid ca 550 kilometer från jordens yta. Som vi tidigare nämnt kommer projektet att göra det möjligt för internet att nå även de mindre utvecklade områdena. Tjänsten i fråga, i USA, har redan fått fäste: det räcker att få tillgång till nätverket genom att betala en siffra på 99 euro per månad. Avsikten med en av de mest välkända entreprenörerna i världen förväntar sig att nå bra till 2025 40 miljoner av abonnenter.

Relaterade Artiklar

Back to top button