Starlink: Costs and Satellite Internet Offerings av Elon Musk

Tillgänglig i Italien med nästan fullständig täckning, här är kostnaderna för Starlink, satellit-interneterbjudandet som föreslås av Elon Musk

Starlink: Full täckning i Italien

Ett innovativt system, Starlink, som har tagit över de senaste åren, en idé född från Elon Musk, den berömda miljardären som redan leddebilföretaget Tesla och rymdorganisationen Space X, huvudpartnern till NASA.

Satellitinternet har gjort stora framsteg när det gäller hastighet med konstellationen som skickats i omloppsbana, från vilken projektet har fått sitt namn och som räknas för närvarande över 2000 satelliter.

På Starlink-webbplatsen annonseras anslutningen som snabb och med låg latens; För att vara ärlig, även om den är utmärkt, kan den inte konkurrera med en fiber när det gäller ping medan nedladdnings- och uppladdningsvärdena är mycket bra.

Användarna som prenumererar på tjänsten är tiotusentals över hela världen, eller åtminstone där det finns täckning för tjänsten.

Användningen av linjen är kopplad till installationen av en mottagande hårdvara eller en speciell parabol och tillhörande WiFi-router.

För att kontrollera täckningen i ditt område kan du ansluta till Starlink-webbplatsen och ange bostadsadressen, men vi informerar dig om att Italien är helt täckt.

Därefter, när området har fastställts, kan du fortsätta till nästa steg där kostnaderna för tjänsten anges och de inte är bestämt låga.

Inledningsvis är det nödvändigt att stå för kostnaderna för den mottagande hårdvaran motsvarande € 644, till vilket läggs € 75 frakt för totalt € 719. Utöver detta, efter att ha installerat allt, den månatliga avgiften på 99 €.

En tjänst som säkert är intressant för alla som inte har tillgång till en fast linje, på landsbygden, där även 4g-modem kan ge problem eller för alla som vill experimentera med en ny produkt från den berömda Elon Musk. En sak är säker, kostnaden för wifi konkurrerar inte med den mycket bättre presterande klassiska fibern.

Relaterade Artiklar

Back to top button