Starlink: Cats Are Shaking Up Elon Musks Internet

Starlink © SpaceX

Medan konstellationen stjärnlänk
fortsätter att växa måste SpaceX:s satellitnätverk möta ett nytt och mer än oväntat hinder: katter.

Starlink syftar till att få en bredbandsanslutning till de mest isolerade områdena och fungerar särskilt tack vare en maträtt som användarna måste köpa för att kunna ansluta den till konstellationens satelliter.

Närvaron av katter på skålen påverkar nätverkets prestanda

Och det verkar som att den här rätten är eftertraktad av vissa kattdjur. En Twitter-användare vid namn Aaron Taylor har verkligen publicerat ett foto på sin sida där vi kan se fem kattdjur som solar sig på en parabol från SpaceX. ” Starlink fungerar utmärkt tills katterna upptäcker att maträtten avger lite värme under kalla dagar skriver Aaron Taylor.

I andra tweets förtydligade han att djuren hade spenderat en bra tid på enheten innan de återvände till sitt varma hem när solen gick ner. Framför allt förklarade han att deras närvaro på skålen hade påverkat prestandan för internetnätverket: ” Detta avbryter filmströmning. Det stoppar det inte helt men det saktar ner allt “, han säger.

Det är mycket troligt att katter attraheras av skålen, eftersom den har en specifik funktion för att smälta snön och därför säkerställa god anslutning, särskilt genom att generera mer värme.

Många utmaningar för Starlink

Om denna incident för tillfället är ett isolerat fall, kan det vara så att liknande vittnesmål dyker upp eftersom nätverket har fler och fler kunder runt om i världen, och i synnerhet i regioner där vintern är mycket kall i som Kanada, norra USA stater eller till och med Skandinavien. Låt oss hoppas för SpaceX att dess nya antenn gör det möjligt för den att undvika den här typen av besvär.

En nyhet som kanske får dig att le, men som inte återställer bilden av företaget, medan Starlink nyligen har noterat sjunkande prestanda på grund av en ökad efterfrågan. För närvarande med mer än 1 600 satelliter måste företaget möta allt fler utmaningar och problem. I december anklagade Kina USA för att bryta mot internationella regler efter att Starlink-satelliter nästan träffade Tiangong-stationen, som är hem för taikonauter.

Om samma ämne:
Klagomål från den kinesiska rymdstationen: Elon Musk håller inte med, hans satelliter stör inte omloppsbanan

Källa: Väktaren

Relaterade Artiklar

Back to top button