Starlink, är satellitinternet för dyrt? Tjänsten halverar sitt pris i Frankrike

Starlink © SpaceX

stjärnlänk har just reviderat ned priset på sitt abonnemang i Frankrike markant, vilket gör det dubbelt så tillgängligt som när det lanserades. Ett nytt pris som inte gör internettjänsten i rymden mycket mer relevant för franska användare.

Erbjud höghastighetsinternet överallt i världen, inklusive i de mest avlägsna områdena, inte täckt eller dåligt täckt av traditionella nätverk. Detta har varit syftet med Starlink, en rymdinternettjänst som leds av amerikanska SpaceX, sedan starten. Med ett erbjudande på 99 euro per månad på våra breddgrader var Starlink dock oattraktivt. Detta har precis förändrats med en märkbart lägre prislista i Frankrike… men tyvärr inte för allt.

Starlink blir billigare i Frankrike

Som påpekats Numeramapriset går nu till 50 euro per månad, det vill säga en minskning med halva kostnaden för prenumerationen, vartill kommer ett direkt avskaffande av de 59 euro som begärts för att skicka kitet och servicekostnaderna.

Ändå, om prenumerationspriset sjunker avsevärt i Frankrike, kommer denna prisrevidering några månader efter en ökning av utropspriset för installationssatsen. Oumbärlig för att dra nytta av Internet från Starlink, det senare inkluderar en parabol, en Wi-Fi-router, en strömförsörjning, ett monteringsstativ och kablar. Visas till 499 euro vid lanseringen av tjänsten, den senare steg till 634 euro i mars förra året.

I Frankrike kostar Starlink-startpaketet därför 684 euro all inclusive (50 euro för den första prenumerationsmånaden + 634 euro för satsen).

En tjänst som fortfarande inte är särskilt relevant i Frankrike…

Observera att denna nedrevidering av prenumerationspriset inte är den enda förändringen som meddelats av Starlink. I början av augusti hade plattformen indikerat via e-post till sina kunder att en ny policy skulle implementeras för att göra användningen av tjänsten mer rättvis.

Idén? Prioritera användare som förbrukar mindre än 250 GB data per månad, samtidigt som du behåller obegränsad åtkomst för alla. De största konsumenterna av data bör därför se sina hastigheter sjunka när 250 GB-märket passerats. ” Användare kan också välja att köpa ytterligare data för att återställa prioritet till €10/100 GB. Prioritering baseras endast på dataanvändning, oavsett innehållsleverantör “, specificerar Starlink i ett e-postmeddelande som konsulterats av Numerama.

Det bör noteras att trots sin nya prislista förblir Starlink en relativt irrelevant tjänst i Frankrike, där lösningarna som erbjuds av traditionella operatörer och accessleverantörer förblir mer fördelaktiga i de flesta fall… inklusive i de mest isolerade tack vare den fortskridande utbyggnad av 4G- och 5G-nätverk.

Källa: Numerama

Relaterade Artiklar

Back to top button