Starlink: allt du behöver veta om Elon Musks satellitinternet

Det pratas mycket om satellit internet under de senaste tiderna. En intressant lösning för dig som inte nås med fiber eller har liten täckning bland de tillgängliga operatörerna. Bland de olika möjligheter som finns tillgängliga för satellitinternet på marknaden anges också Elon Musk med henne Starlink. En idé född i samband med beslutet av hans företag, SpaceX, för att genomföra rymdfärder. Många som har hört talas om Starlink vet inte än hur fungerar det. I den här artikeln kommer vi att försöka indikera på ett enkelt och detaljerat sätt styrkor och svagheter av satellitinternet i allmänhet och kostar än Musk.

Satellit internet? Det finns också Starlink

Bland de olika möjligheterna prenumeration för att ansluta till satellitinternet under en tid finns det också Starlink. Lösningen signerad Elon Musk kommer att skryta med 42 000 satelliter kunna ge anslutning i alla områden på jorden, även de mest otillgängliga. Att dejta de aktiva och redan placerade är 1,021. Projektet bör slutföras inom 10 år och med tanke på mängden investeringar, vi talar om 10 miljarder dollartjänsten bör vara ganska bra.

Men innan vi går in på Starlink och försöker förstå dess kostnader och erbjudanden, låt oss se vad som är de främsta fördelarna och nackdelarna med satellitinternet.

Fördelar och nackdelar med satellitinternet

En av förmåner mest uppenbart, också anledningen till dem som väljer satellit internet, är rapportering. Denna anslutning garanterar att du kan surfa och ringa även där den inte finns där fiber inte heller nätverken 4G Och 5G dom anländer. där surfhastighet dessutom är det ytterligare en pluspoäng nästan lika garanterad som fiber. Det kan fluktuera, som i det specifika fallet med Starlink, mellan 50 och 150 Mb/s vid nedladdning.

Dåligt för hastigheten in ladda upp vilket till exempel för Starlink är 2 Mb/s. Övrig nackdelen som generellt kännetecknar denna typ av anslutning är latens alltid mycket hög. Tvärtom uppgav Starlink en latens mellan 20 ms och 40 ms. Slutligen också väderförhållanden kan påverka kvaliteten på anslutningen.

Hur man aktiverar en plan med Starlink

I Italien kommer Starlink att finnas tillgänglig cirka kl mitten av 2021, med undantag för oförutsedda omständigheter. Men redan nu är det möjligt, genom att gå till den officiella webbplatsen, boka ditt abonnemang tillsammans med installationssatsen.

För närvarande de föreslagna prenumerationskostnaderna 99 euro per månad. Absolut inte billigt. De utrustning att använda tjänsten har ett pris på 559 euro engångskostnader inklusive fraktkostnader värda 60 euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button