Star Wars: The Bad Batch S01E01 Minirecension


För att fira denna berömda 4 maj, star wars dag, Disney+
laddade precis upp det första långa avsnittet av Star Wars: The Bad Batchden förväntade avknoppningen av Stjärnornas krig klonkrigen. Vad är starten på denna nya animerade serie värd?

Kom ihåg att den här serien följer Clone Force 99, en grupp kloner ” defekta till okonventionella metoder, introducerade i säsong 7 av Stjärnornas krig klonkrigen.

Läs också:
Så, letar vi? Nevers S01E01

Star Wars: The Bad Batch : en spin-off som ger sig själv medlen

Efter Stjärnornas krig klonkrigen (som vi pratade om i detalj i skärmsläckaren[s] ), Star Wars: Rebeller eller Star Wars: Resistance, streamingtjänsten Disney+ fortsätter sin strategi att berika sagans universum med en ny animerad show: Stjärnornas krig: The Bad Batch. Till skillnad från de andra nämnda serierna är detta en direkt spin-off av Stjärnornas krig klonkrigensom det därför är att föredra att ha sett tidigare.

Vi råder dig åtminstone att titta på början av 7:ane säsong av Klonkrigensom introducerar de fem atypiska hjältarna som utgör Clone Force 99.

The Bad Batch © Disney+

Så här är vi vid ett avgörande ögonblick i Star Wars historia, när republiken byter till det galaktiska imperiet, efter tillämpningen av den berömda “Order 66”. Utan att säga för mycket om scenariot, som förtydligar denna övergångsperiod hittills lite som visas på skärmen, kan vi säga att Hunter, Crosshair, Wrecker, Tech och Echo är lite vilsna i denna galax i full förändring.

Läs också:
Efter Dota 2 är det League of Legends tur att ha sin Netflix-serie: Arcane

En serie rik på logiska länkar

Så mycket händer inom Bad Batch, under detta första avsnitt på 75 minuter. Särskilt kopplat, som vi sa, till Stjärnornas krig klonkrigen (vi hittar till och med dess berättare), föreställningen tillåter sig också att väva en mycket sympatisk länk med Star Wars: Rebeller. Vi känner att skaparen av serien, veteranen Dave Filoni, gör en ära för att koppla ihop alla sina projekt, till glädje för de mest passionerade fansen.

Det hela fungerar fantastiskt, framför allt tack vare karaktärer som fortfarande är lika snygga som alltid, till en utmärkt rytm och till ett mer än en gång överraskande scenario. Det hela kompletteras av en animation och en konstnärlig riktning som är lika gedigen som i de sista avsnitten av Stjärnornas krig klonkrigen (eller till och med lite ovanför), för ett verkligt anmärkningsvärt visuellt resultat.

The Bad Batch © Disney+

Så, letar vi?

Absolut. Speciellt om du gillade Stjärnornas krig klonkrigen, för det råder ingen tvekan om att du kommer att njuta av att hitta Bad Batch. Denna ganska ambitiösa och överraskande start på serien berikar en period av Star Wars-sagan som inte har visats hittills. Det är också omöjligt att inte hylla det tekniska framförandet, för showen är en av de finaste jag någonsin sett de senaste åren.

Observera att även om det är att föredra att ha följt introduktionen av karaktärerna i “mamma”-serien, kan du också hoppa in i denna spin-off direkt, njuta av en (kort) sammanfattning av händelser och upptäcka varje medlem över vattnet.

Relaterade Artiklar

Back to top button