Stängbar 24-tums dubbelskärm, valfri pekskärm: hur Mobile Pixels Inc vill revolutionera ditt skrivbord

Geminos © Mobile Pixels Inc.

Specialist på bärbara skärmar, Mobile Pixels Inc tittar nu på en innovativ lösning för stationära skärmar.

Företaget presenterar alltså, via en explosiv Kickstarter-kampanj, Geminos-serien, återförslutningsbara dubbla skärmar designade för produktivitet.

Tvillingskärmar som emuleras

Finns i två versioner, Geminos och Geminos X, denna serie av stationära PC-skärmar lanserades nyligen av Mobile Pixels Inc via en Kickstarter-kampanj. Företaget hade förbundit sig till ett mål på 25 000 $, som slutfördes på bara 36 minuter. Crowdfunding ligger för närvarande på den kolossala summan av $1,6 miljoner tack vare 2 429 supportrar, med 18 dagar kvar till stängning.

Om projektet når $1,75 miljoner i deltagande (vilket är mycket troligt att hända), kommer Mobile Pixels Inc att lägga till ett pekskärmsalternativ för Geminos X-modellen för ytterligare $50.

Rent konkret, vad ligger bakom detta kolossala framgångsprojekt? Dessa är två överlagrade och stängbara skärmar, fästa på en bas med en fot som erbjuder utmärkt ergonomi. Så mycket att Mobile Pixels Inc lovar att dess nya projekt kommer att ” avlasta din nacke och arbetsyta “.

Uppfällning av det tekniska bladet

Om projektet visar sig vara attraktivt på papper, hur är det med det tekniska databladet? I alla fall har de två presenterade modellerna en sak gemensamt: två överlagrade 24-tums LED-bakgrundsbelysta IPS-skärmar. Geminos X skiljer sig från den klassiska modellen med en upplösning på 1440p istället för 1080p.

Basen Geminos har också 250 nits ljusstyrka, ett kontrastförhållande på 1 000:1, en uppdateringsfrekvens på upp till 60 Hz och en smärtsamt smärtsam svarstid på 14 ms. Geminos X är något bättre utrustad, med en ljusstyrka på 300 nits för ett identiskt kontrastförhållande, med en uppdateringsfrekvens ökad till 75 Hz, men fortfarande en svag svarstid på 14 ms.

Geminos © Mobile Pixels Inc.

Båda modellerna har en 1080p webbkamera, dubbla högtalare och en 100W USB-C-docka som bland annat har en HDMI-port, USB-port, Ethernet-port, mikrofonjack-headset och en SD-kortläsare.

Ett projekt som blåser mycket värme, men också lite kyla. En sådan svarstid kommer sannolikt att överskugga Geminos-serien. På samma sätt garanterar inte Kickstarter-kampanjen, hur framgångsrik den än är, att detta projekt verkligen kommer att se dagens ljus.

Om så är fallet kommer bidragsgivarna att vara de första att dra nytta av dessa innovativa produkter. Inträdesbiljetten är dock relativt salt, med Geminos som erbjuds för 499 dollar, mot 649 för Geminos X. Med pekskärmsalternativet på den senare går notan därför till 699 dollar.

Källa: Kickstarter

Relaterade Artiklar

Back to top button