Standardanvändarnamn och lösenord för webbåtkomst till VMware-server

Igår satte jag upp ett testnätverk med hjälp av en server vmware. Jag började med att ställa in servern VMware och insåg det VMware använder inloggningsuppgifter från din Windows-dator för att logga in på konsolen. Men om du använder något annat konto än det inbyggda kontot administratör(Administratör), kommer du förmodligen att få problem med att logga in på konsolen vmware. Du kommer att få följande felmeddelande:

Därför måste du använda det inbyggda kontot för att lyckas logga in. administratör i (Administratör)Windows XP . Om du använder Windows Vista , måste du också aktivera ett administratörskonto. Detta konto måste också konfigureras med ett lösenord.

Aktivera administratörskonto

För att aktivera administratörskontot i Windows Vista gör följande:

Först måste du öppna kommandotolken i administratörsläge genom att högerklicka och välja ” Kör som administratör(Kör som administratör)”. Ange nu följande kommando:

net user administrator /active:yes

Om du nu går till kontrollpanelen bör du också se kontot administratör(Administratör):

Administratörskonton i Vista

Klicka på ikonen administratör(Administratör) och välj att skapa ett lösenord:

skapa ett lösenord för windows vista

Klicka på knappen Skapa ett lösenord( Skapa lösenord) ” , varefter du kan försöka logga in på infrastrukturens webbåtkomst igen VMware använder nu dessa nya referenser. (VMware) Det borde fungera.

Windows XP konto administratör(Administratör) är aktiverat som standard, så du behöver bara ange ett lösenord för det.

Meddela mig om du har några problem med inloggningsprocessen så hjälper vi dig att åtgärda dem. Se också till att kolla in mina nya inlägg om hur man ställer in och installerar VMware ESXi (hur man ställer in och installerar VMware ESXi) som ersatte VMware-server tillbaka 2011.

Igår satte jag upp ett testnätverk med VMware-server. Jag började med att installera VMware-servern och när jag implementerade att VMware använder referenserna från din Windows-maskin för att logga in på konsolen. Men om du använder något annat konto än det inbyggda administratörskontot kommer du sannolikt att få problem med att logga in på VMware-konsolen. Du kommer att få följande fel:

VMware infrastruktur webbåtkomst

Så för att logga in måste du använda det inbyggda administratörskontot på Windows XP. Om du använder Windows Vista måste du aktivera administratörskontot där också. Detta konto måste också konfigureras med ett lösenord.

Aktivera administratörskonto

Gör följande för att aktivera administratörskontot på Windows Vista:

Först måste du öppna en kommandotolk i administratörsläge genom att högerklicka och välja “Kör som administratör“. Skriv nu följande kommando:

net user administrator /active:yes

Om du nu går till kontrollpanelen bör du också se administratörskontot:

Administratörskonton på vista

Klicka på Administratör ikonen och välj att skapa ett lösenord:

skapa lösenord på windows vista

Klicka på Skapa lösenord knappen varefter du kan försöka logga in på VMware Infrastructure Web Access igen, nu med dessa nya referenser. Det borde fungera.

I Windows XP är administratörskontot aktiverat som standard, så du behöver bara ställa in ett lösenord för det.

Meddela mig om du har problem med inloggningsprocessen så kan vi hjälpa dig med felsökning. Se också till att kolla in mina nyare inlägg om hur du ställer in och installerar VMware ESXi, vilket är det som ersatte VMware Server redan 2011.