Ställa in olika bakgrunder för dubbla bildskärmar i Windows 7

Om du fortfarande använder Windows 7 , eftersom du hatar Windows 8 och använder mer än en bildskärm, har du förmodligen stött på begränsningen att inte kunna använda olika bakgrundsbilder för varje bildskärm. Windows 8 har faktiskt en hel del fantastiska funktioner för inställningar med två eller flera bildskärmar(bildskärmsinställningar), men tills de fixar alla problem med Startskärm/Ingen start-knapp ”, folk kommer inte att migrera någon gång snart.

Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att åtgärda det här problemet Windows 7 . Jag går igenom de olika metoderna, och börjar med ett enkelt litet knep för att Windows 7 som inte kräver att du installerar någon programvara från tredje part. Resten av alternativen är gratis eller kommersiella applikationer.

Metod 1 – Skapa en förstorad bild

Om du har flera bildskärmar med samma upplösning kan du skapa en bild som är bredden på alla bildskärmar tillsammans och använda den som bakgrund. Om du till exempel använder två 1600×1200 skärmar, kan du skapa en 3200×1200 bild och ladda upp den som bakgrund.

Det enda du behöver göra är att välja ” Bricka(Bricka) “, och det kommer att täcka bilden på skärmarna. Om du har tre bildskärmar kommer du att skapa en 4800×1200 bild, och så vidare.

Nu, om du har bildskärmar med olika upplösningar eftersom bildskärmarna är olika, kan du använda en liknande teknik, men du måste leka med justeringen för att få det rätt. Du kommer fortfarande att sy ihop bilderna, men du måste lämna lite svart eller vitt utrymme längst ner på en för att de ska justeras ordentligt.

En cool sida som hjälper dig att hitta bakgrundsbilder för flera skärmar är InterfaceLift.com. Eller så kan du hitta bakgrundsbilder för exakt den upplösning du behöver. Detta är en mycket användbar sida i detta avseende.

Metod 2 – Dubbla bildskärmsverktyg

Gratis program med öppen källkod källkod(källprogram) som heter Dual Monitor Tools fungerar mycket bra för att använda olika bakgrunder i Windows 7 .

instrument med dubbla monitorer

Du kan använda den för att sprida en enskild bild över flera bildskärmar, eller använda en annan bild för varje bildskärm. Programmet låter dig anpassa bilder och förhandsgranska ändringar innan du ställer in bakgrunden. Det kan också fungera om en bildskärm är liggande och den andra är stående.

Programmet har även många andra funktioner som t.ex byta skärm(växlingsskärm) för att hantera fönster med snabbtangenter, och en dubbelstartare som låter dig öppna applikationer med snabbtangenter och sedan öppna dem på specifika bildskärmar på specifika platser.

Metod 3 (Metod 3) – DisplayFusion , Ultramon , MultiMon

Det verkar som i program för flera bildskärmar(mjukvaruläger för flera skärmar) finns det bara ett fåtal spelare, nämligen DisplayFusion , UltraMon och MultiMon(UltraMon och MultiMon) . Och DisplayFusion och MultiMon(DisplayFusion och MultiMon) kommer med gratisversioner som låter dig ställa in olika bakgrundsbilder Windows 7 . Om du vill ha alla extrafunktioner som de innehåller kan du köpa betalversionerna, men det är inte nödvändigt för våra syften.

Lyckligtvis har jag redan skrivit en recension av dessa tre program: Best Dual Monitor Software. Det är svårt att säga vilken som är bäst, eftersom de alla gör sitt jobb riktigt bra.

Naturligtvis, som jag nämnde tidigare, i Windows 8 du behöver inte längre oroa dig för detta problem. Nu kan du helt enkelt högerklicka på bilden och välja vilken bildskärm du vill använda denna bakgrund på.

Windows 8 multiskärm

Om du vet ett annat sätt eller använder ett annat program för att ställa in olika bakgrunder Windows 7 låt oss veta i kommentarerna. Njut av!

Om du fortfarande använder Windows 7 för att du hatar Windows 8 och du använder mer än en bildskärm, har du förmodligen stött på begränsningen att inte kunna använda olika bakgrundsbilder för varje bildskärm. Windows 8 har faktiskt en hel del fantastiska funktioner för konfigurationer med dubbla eller fler skärmar, men tills de fixar hela startskärmen/ingen startknappsproblem kommer folk inte att migrera när som helst snart.

Lyckligtvis finns det ett par saker du kan göra för att åtgärda det här problemet i Windows 7. Jag kommer att leda dig genom de olika metoderna, och börjar med ett enkelt litet trick i Windows 7 som inte kräver att du installerar någon tredje part programvara. Resten av alternativen är gratisprogram eller kommersiella applikationer.

Metod 1 – Skapa en större bild

Om du har flera bildskärmar som använder samma upplösning kan du faktiskt skapa en bild som är bredden på alla bildskärmar tillsammans och använda den som bakgrund. Om du till exempel använder två bildskärmar med en upplösning på 1600×1200, kan du skapa en bild som är 3200×1200 och ladda upp den som bakgrund.

Det enda du behöver göra är att välja Bricka och det spänner över bilden över skärmarna. Om du har tre bildskärmar skulle du skapa en bild som är 4800×1200 och så vidare.

kakel bakgrundsbild

Om du nu har bildskärmar med olika upplösningar eftersom bildskärmarna är olika, kan du använda en liknande teknik, men du måste leka med justeringen för att få det rätt. Du kommer fortfarande att sy ihop bilderna, men du måste lämna lite svart eller vitt utrymme längst ner på en för att få dem att justeras korrekt.

En cool sida som hjälper dig att hitta bakgrundsbilder för flera skärmar är InterfaceLift.com. Eller så kan du hitta bakgrundsbilder för den exakta upplösningen du behöver. Det är en mycket hjälpsam sida i detta avseende.

Metod 2 – Dubbla bildskärmsverktyg

Ett gratis och öppen källkodsprogram som heter Dual Monitor Tools fungerar riktigt bra för att använda olika bakgrunder i Windows 7.

verktyg för dubbla bildskärmar

Du kan använda den för att sprida en bild över flera bildskärmar eller så kan du använda en annan bild för varje bildskärm. Programmet låter dig justera bilderna och förhandsgranska ändringarna innan du faktiskt ställer in bakgrundsbilderna. Den kan också hantera om en bildskärm är liggande och en annan är stående.

Programmet har också en massa andra funktioner som växlingsskärm för att hantera fönster med snabbtangenter och dubbel start, som låter dig öppna applikationer med snabbtangenter och sedan öppna på specifika bildskärmar på specifika positioner.

Metod 3 – DisplayFusion, UltraMon, MultiMon

Det verkar bara finnas ett par spelare i mjukvarulägret för flera bildskärmar och det är DisplayFusion, UltraMon och MultiMon. Både DisplayFusion och MultiMon kommer med gratisversioner som kan uppnå målet att ställa in olika bakgrundsbilder i Windows 7. Om du vill ha alla extrafunktioner som de innehåller kan du köpa betalversionerna, men för våra ändamål är det inte nödvändigt.

Lyckligtvis har jag redan skrivit en recension av dessa tre program: Best Dual Monitor Software. Det är verkligen svårt att säga vilken som är bäst eftersom de alla gör ett riktigt bra jobb.

Naturligtvis, som jag nämnde tidigare, i Windows 8 behöver du inte längre oroa dig för det här problemet. Nu kan du bara högerklicka på bilden och välja vilken bildskärm du vill att bakgrunden ska tillämpas på.

Windows 8 multiskärm

Om du känner till ett annat sätt eller använder ett annat program för att ställa in olika bakgrunder i Windows 7, vänligen meddela oss i kommentarerna. Njut av!