Ställ in önskad version av Internet Explorer som standard i Windows 8.1

Varje ny version Windows kommer också med ny version Internet Explorer . Windows 8.1 uppgraderar alla användare till Internet Explorer 11 , som finns i två versioner: en applikationsversion mycket lämplig för pekskärmsenheter, och en stationär version som du känner till från förr. Som standard kan du använda båda versionerna i Windows 8.1 , och du kan också ställa in den du föredrar som standard för webbsurfning. Så här går det till.

Vad är skillnaden mellan(Mellan) ansökan Internet Explorer(Internet Explorer-appen) och skrivbordsversion(Skrivbordsversion) ?

Två versioner Internet Explorer mycket olika eftersom de är designade för att användas på olika enheter. Ansökan Internet Explorer endast tillgänglig på primär(Start) skärmen och är en helskärmspekapplikation. Det är också lättare vad gäller resursförbrukning(resursförbrukning) eftersom den inte stöder några tillägg förutom det inbyggda Adobe Flash Player . Nackdelen är att applikationen Internet Explorer ger något mindre prestanda när du surfar på webben. I våra tester var den cirka 10-14% långsammare än desktopversionen. Om du vill veta mer om prestandaskillnaderna mellan de två versionerna Internet ExplorerDu kan läsa den här artikeln: Wars webbläsare(Webbläsare): vilken prestanda som tillhandahålls av Internet Explorer (Prestandan gör Internet Explorer 11) elva(Leverans)?

Hur göra Webbläsaren Internet Explorer(Internet Explorer) av standard(Standard webbläsare) Windows 8.1

För att använda appen Internet Explorer måste du installera Internet Explorer som standardwebbläsare. Om en Internet Explorer redan är standardwebbläsaren kan du hoppa till nästa avsnitt i den här artikeln.

Om du använder en annan webbläsare(webbläsare) som standard och vet inte hur man installerar Internet Explorer standard, läs den här artikeln: Hur man ändrar föreningar (Föreningar)filer(Arkiv) till Windows 7 och Windows 8 .

I fönstret ” Installera(Ställ in standardprogram) välj standardprogram Internet Explorer välj sedan “Ställ in det här programmet som standard”(“Ställ in detta program som standard”) och klicka på ” OK(OK) » .

Hur man börjar båda versionerna (Båda versionerna)Internet Explorer i Windows(Windows 8.1) 8.1

Nu när Internet Explorer är din standardwebbläsare måste du förstå att för varje typ av användargränssnitt i Windows 8.1 motsvarande version öppnas internet explorer.

Om du öppnar Internet Explorer Med skrivbordet(Skrivbord) genom att använda genvägen i aktivitetsfältet öppnar skrivbordsversionen Internet Explorer .

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

Denna version är lämplig för PC-användare. Den har många alternativ, tillägg, plugins och ger bättre prestanda.

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

För att lära dig mer om denna version Internet Explorer läs den här artikeln.

Om du klickar eller trycker på en bricka Internet Explorerprimär(Start) öppnar du programmet Internet Explorer .

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

Som du kan se är den här versionen mycket optimerad för pekenheter. Den erbjuder en fantastisk upplevelse för surfplattor och pekskärmar men saknar tillägg och plugins.

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

Om du inte hittar en bricka Internet Explorer, fäst den till (Internet Explorer)primär(Startskärm. Om du inte vet hur du gör detta, läs den här artikeln.

Hur man väljer standardversionen av Internet Explorer(Standardversion av Internet Explorer) Windows 8.1

Använder båda versionerna Internet Explorer kan vara till hjälp i början eftersom du kan förstå hur de båda fungerar, vad de erbjuder och vilken version som är bäst för dig. När du väl har fattat ditt beslut kan du bara välja en av de två versionerna Internet Explorer som standard.(Internet Explorer)

För detta måste du öppna Internet Explorerskrivbordet(Skrivbord). Klicka eller tryck sedan på ” Verktyg » till (Verktyg)övre högra hörnet(högra hörnet) i fönstret och öppna menyn ” Verktyg”.(Verktyg)

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

Om du använder stationär dator(stationär dator) eller bärbar dator kan du också göra detta genom att klicka Alt+X på tangentbordet.

Klicka eller tryck på ” Internet-alternativ “(Internetalternativ) i menyn för att öppna ett fönster med samma namn.

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

AT ” Internet-alternativ(Internetalternativ) » gå till fliken « Program”.(Program)

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

I kapitlet ” Öppnar Internet Explorer(Öppna Internet Explorer) » kan du se att du använder båda versionerna som standard Internet Explorer , beroende på var du kör den ifrån. Här är vad parametern betyder “Låt Internet Explorer bestämma”(“Låt Internet Explorer bestämma”) .

Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

Du kan också välja mellan två andra tillgängliga alternativ:

 • – om du väljer det här alternativet och sedan markerar , är skrivbordsversionen av inställd som standard.

 • Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

  “Alltid i Internet Explorer”(“Alltid i Internet Explorer”) – om du väljer det här alternativet och lämnar kryssrutan “Öppna Internet Explorer-plattor på skrivbordet”(“Öppna Internet Explorer-brickor på skrivbordet”) avmarkerad, sedan programversionen Internet Explorer kommer att installeras som standard.

  Internet Explorer 11 Standardversion Application Desktop Windows 8.1

  Klicka eller tryck OK för att tillämpa ändringarna.

  Om du någonsin vill gå tillbaka till inställningarna Internet Explorer default , lämna kryssrutan “Öppna Internet Explorer-brickor på skrivbordet” avmarkerad och välj (“Öppna Internet Explorer-brickor på skrivbordet”)“Tillhandahålla Internet Explorer-lösning”(“Låt Internet Explorer bestämma”) .

  Slutsats

  Även om till en början förekomsten av två versioner Internet Explorer kan vara förvirrande, du kommer att se att det verkligen är vettigt. Windows 8.1 är designat för att användas på en mängd olika enheter, från klassiska datorer till hybrider och surfplattor. Även om en version Internet Explorer kan fungera bra på en typ av enhet, det fungerar inte på andra. Det är därför du har två versioner och du kan välja den standardversion som fungerar bäst för dig.

  Varje ny version av Windows kommer också med en ny version av . Windows 8.1 uppgraderar alla användare till som kommer i två versioner: en appversion som är mycket lämplig för enheter med touch och den stationära versionen du känner från förr. Som standard kan du använda båda versionerna i Windows 8.1 och du kan även ställa in den du föredrar som standard för att surfa på webben. Så här går det till.

  Vad är skillnaden mellan Internet Explorer-appen och skrivbordsversionen?

  De två versionerna av den är väldigt olika, eftersom de är avsedda att användas på olika enheter. Appen är endast tillgänglig från skärmen och det är en helskärmsapp som är pekvänlig. Den är också lättare när det gäller resursförbrukning eftersom den inte stöder några tillägg, förutom den inbyggda . Nackdelen är att appen erbjuder lite mindre prestanda när du surfar på webben. I våra tester var den cirka 10-14% långsammare än desktopversionen. Om du vill lära dig mer om prestandaskillnaderna mellan de två versionerna av den kan du läsa den här artikeln: Browser Wars: What Performance Does Internet Explorer 11 Deliver?.

  Hur man gör Internet Explorer till din standardwebbläsare i Windows 8.1

  För att kunna använda appen måste du ha angett som din standardwebbläsare. Om det redan är din standardwebbläsare kan du hoppa till nästa avsnitt i den här artikeln.

  Om du använder en annan webbläsare som standard och du inte vet hur du ställer in som standard, läs den här artikeln: Hur man ändrar filassociationer i Windows 7 och Windows 8.

  Välj i fönstret och välj sedan och tryck på .

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Hur man startar båda versionerna av Internet Explorer i Windows 8.1

  Nu, det är din standardwebbläsare, du måste förstå att för varje typ av användargränssnitt i Windows 8.1 kommer motsvarande version att öppnas.

  Om du öppnar från , med hjälp av dess genväg i aktivitetsfältet, öppnas skrivbordsversionen av.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Denna version är lämplig för PC-användare. Den har massor av alternativ, tillägg, plugins och den ger bättre prestanda.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  För att lära dig mer om den här versionen av Internet Explorer, läs den här artikeln.

  Om du klickar eller trycker på brickan på skärmen öppnar du appen.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Som du kan se är den här versionen mycket optimerad för enheter med touch. Den erbjuder en fantastisk upplevelse på surfplattor och pekskärmar men den har inga tillägg och plugins.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Om du inte kan hitta brickan bör du fästa den på skärmen. Om du inte vet hur du gör detta, läs den här artikeln.

  Hur man väljer standardversionen av Internet Explorer i Windows 8.1

  Att använda båda versionerna kan vara användbart i början eftersom du kan förstå hur de båda fungerar, vad de erbjuder och vilken version som är bäst för dig. När du har fattat ditt beslut kanske du föredrar att bara välja en av de två versionerna som standard.

  För att göra detta måste du öppna på . Klicka eller tryck sedan på ikonen i det övre högra hörnet av fönstret och öppna menyn.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Om du använder en stationär eller bärbar dator kan du också göra detta genom att trycka på ditt tangentbord.

  Klicka eller tryck i menyn för att öppna fönstret med samma namn.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Gå till fliken i .

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  I avsnittet med namnet kan du se att du som standard använder båda versionerna av , beroende på var du startar den från. Detta är vad inställningen betyder.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Du kan också välja ett av de andra två tillgängliga alternativen:

 • – om du väljer det här alternativet och sedan markerar , är skrivbordsversionen av inställd som standard.

 • Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  – om du väljer det här alternativet och lämnar kryssrutan omarkerad, är appversionen av inställd som standard.

  Internet Explorer 11, standard, version, app, skrivbord, Windows 8.1

  Klicka eller tryck för att tillämpa dina ändringar.

  Om du någonsin vill gå tillbaka till standardinställningarna för , bör du lämna kryssrutan omarkerad och välja .

  Slutsats

  Även om det kan vara förvirrande att ha två versioner till en början, kommer du att se att det faktiskt är vettigt. Windows 8.1 är designat för att användas på många enheter, från klassiska datorer till hybridenheter och surfplattor. Även om en version av kan fungera bra på en typ av enheter, fungerar den inte bra på andra. Det är därför du har två versioner och du kan som standard välja den som fungerar bäst för dig.