Ställ in olika skärmskalningsnivåer för flera bildskärmar i Windows 10

Många användare vill använda olika zoomnivåer för olika bildskärmar när de använder en konfiguration med dubbla bildskärmar. Om du är en av dem och vill ställ in en annan skärmskalningsnivå för den andra skärmen i Windows 11/10 , det är vad du behöver göra. Du behöver inte installera programvara från tredje part eftersom Windows 11/10 har detta alternativ som standard.

Oavsett vilken skärmupplösning du har på din bildskärm så visar din dator text, ikon etc. enligt just den upplösningen. Även om du kan öka teckenstorleken på Windows (öka teckenstorleken på Windows), kommer du inte att kunna göra denna ändring på en bildskärm. Detta innebär att en ökning av textstorleken inte kommer att öka storleken på ikonerna. Det är därför du kan använda den här metoden för att behålla standardskalningen på en bildskärm och ändra den på en andra eller tredje bildskärm.

Installera(Sätt) en annan nivå displayskalning(Display Scaling) för den andra monitorn

För att ställa in en annan zoomnivå för den andra monitorn in Windows 11 gör följande.

 1. Öppna Windows-inställningar
 2. Gå till System > Display
 3. Välj den bildskärm vars zoomnivå du vill ändra.
 4. Skrolla(Scrolla) ner till ” Skala(Skala) och layout”.
 5. Välj en zoomnivå från rullgardinsmenyn

Hur man ställer in en annan skärmzoomnivå för flera bildskärmar i Windows 11

Exakt samma i Windows 10 öppen panel Windows-inställningar(Windows-inställningar) genom att samtidigt trycka på Win-knapparna Win+INu måste du klicka på systemisk(System)-menyn. Här kan du hitta alternativet visa . Om du är i en annan sektion, byt till ” Skärm “.(Visa)

På höger sida kan du hitta alla bildskärmar som för närvarande är anslutna till din processor(CPU) . Du måste välja den bildskärm vars zoomnivå du vill ändra. Om du inte kommer ihåg ditt monitornummer kan du klicka på ” Definiera(Identifiera )” och den kommer omedelbart att visa dig monitornumret.

Ställ in en annan zoomnivå för den andra skärmen i Windows 10

När du har valt en bildskärm måste du rulla ner till rubriken ” Skala och layout”. (Skala och layout ) Här bör du se en rullgardinsmeny som du behöver för att expandera och välja en zoomnivå. Som vanligt finns det fyra olika zoominställningar – 100%, 125%, 150% och 175%.

Din monitors skala bör ändras omedelbart efter att du valt ett alternativ från rullgardinsmenyn.

Det finns tre saker du behöver veta om skalning.

 1. Om du har 3 bildskärmar inställda och vill ändra zoomnivån för 2 av dem, måste du följa samma steg för var och en av dem separat.
 2. Du kan använda ” Anpassad skalning(Custom scaling )” för den andra monitorn. För att använda den här funktionen måste du välja ” Ytterligare skalningsalternativ(Avancerade skalningsinställningar)”. Scrolla ner för att hitta fältet Anpassad skalning(Anpassad skalning ) där du behöver ange zoomnivån enligt dina krav.
 3. Om vissa appar är suddiga efter omskalning kan du aktivera ” Låt Windows försöka fixa appar så att de inte blir suddiga(Låt Windows försöka fixa appar så att de inte är suddiga)”, som du hittar i fönstret ” Ytterligare skalningsalternativ(Avancerade skalningsinställningar) » .

Hur ställer man in olika skalning för olika bildskärmar?

För att ställa in olika skalning för olika bildskärmar i Windows 11 måste du öppna först windows inställningar(Windows-inställningar). För detta kan du använda kortkommandot Win+I . Gå sedan till ” System > Display och välj den bildskärm du vill ändra skalningen för. Hitta sedan avsnittet skala & layout och utöka rullgardinsmenyn skala. Nu kan du välja önskad zoomnivå.

Hur skalar man två skärmar med olika upplösningar?

Även om du använder två skärmar med samma upplösning kan du skala två skärmar med olika upplösningar. För att göra detta, klicka Win+I för att öppna Windows-inställningar och navigera till System > Display . Klicka sedan på bildskärmen och leta efter rullgardinsmenyn ” Skärmupplösning “. (Visningsupplösning ) Välj därefter upplösning enligt dina krav.

RÅD:(TIPS: ) Visste du att du kan ställa in olika bakgrundsbilder på två skärmar i Windows?

Många användare vill använda olika skalningsnivåer för olika bildskärmar när de använder en uppsättning med dubbla bildskärmar. Om du är en av dem och vill ställ in en annan skärmskalningsnivå för den andra skärmen i Windows 11/10, här är vad du behöver göra. Du behöver inte installera programvara från tredje part eftersom Windows 11/10 har detta alternativ som standard.

Oavsett vilken skärmupplösning du har på din bildskärm visar din dator texten, ikonen etc. enligt den specifika resolutionen. Även om du kan öka teckensnittsstorleken på Windows, kanske du inte kan göra denna ändring övervakningsmässigt. Det betyder att en ökning av textstorleken inte ökar storleken på ikoner. Det är därför du kan använda den här metoden för att behålla standardskalningen på en bildskärm och ändra den på den andra eller tredje skärmen.

Ställ in olika skärmskalningsnivåer för den andra monitorn

Hur man ställer in olika skärmskalningsnivåer för flera bildskärmar i Windows 11

För att ställa in en annan skalningsnivå för den andra monitorn in Windows 11Följ dessa steg

 1. Öppna Windows-inställningar
 2. Gå till System > Display
 3. Välj den bildskärm som du vill ändra skalningsnivån för
 4. Rulla ned till avsnittet Skala och layout
 5. Välj en skalningsnivå från rullgardinsmenyn

Hur man ställer in olika skärmskalningsnivåer för flera bildskärmar i Windows 11

samma, i Windows 10öppnar du inställningspanelen i Windows genom att trycka på Win+I knapparna tillsammans. Nu måste du klicka på Systemet meny. Här kan du hitta ett alternativ som heter visa. Om du hamnar på en annan sektion byter du till fliken Display.

På din högra sida kan du hitta alla bildskärmar som för närvarande är anslutna till din CPU. Du måste välja en bildskärm som du vill ändra skalningsnivån för. Om du inte kommer ihåg ditt monitornummer kan du klicka på Identifiera knappen, så kommer den att visa dig monitornumret direkt.

Ställ in olika skalningsnivåer för den andra bildskärmen i Windows 10

När du har valt en bildskärm måste du bläddra ner till skala och layout rubrik. Här ska du se en rullgardinsmeny som du behöver utöka och välja skalningsnivå. Som vanligt finns det fyra olika skalningsinställningar – 100 %, 125 %, 150 % och 175 %.

Skalningen av din bildskärm bör ändras omedelbart efter att du valt ett alternativ från rullgardinsmenyn.

Det finns tre saker du bör veta relaterade till skalning.

 1. Om du har en 3-skärmskonfiguration och du vill ändra skalningsnivån för två av dem, måste du följa samma steg för var och en av dem separat.
 2. Du kan använda alternativet för den andra monitorn. För att använda den funktionen måste du klicka på avancerade skalningsinställningar alternativ. Scrolla ner för att hitta anpassad skalning rutan, där du måste ange en skalningsnivå enligt dina krav.
 3. Om vissa appar är suddiga efter att ha ändrat skalningen kan du aktivera alternativet att du kan hitta fönstret.

Hur ställer jag in olika skalning för olika bildskärmar?

För att ställa in olika skalning för olika bildskärmar i Windows 11 måste du först öppna Windows-inställningarna. För det kan du använda kortkommandot Win+I. Gå sedan till System > Display och välj en bildskärm som du vill ändra skalningen för. Efter det, ta reda på skala & layout avsnitt och utöka Skala rullgardinsmenyn. Nu kan du välja önskad skalningsnivå.

Hur skalar jag två skärmar med olika upplösningar?

Även om du använder två skärmar med samma upplösning är det möjligt att skala två skärmar med olika upplösningar. För det, tryck Win+I öppna Windows-inställningar och gå till System > Display. Klicka sedan på en bildskärm och ta reda på skärmupplösning rullgardinsmenyn. Därefter väljer du en upplösning enligt dina krav.

DRICKS: Vet du att du kan ställa in olika bakgrundsbilder på dubbla bildskärmar i Windows?

Relaterade Artiklar

Back to top button