Ställ in ett utgångsdatum för delade Google Drive-filer

Google Drive(Google Drive) har blivit ett av de bästa och mest populära sätten att dela filer mellan klienter, kollegor och vänner utan att behöva ladda ner dem direkt.

För tio år sedan skulle du ha skickat dessa filer som en e-postbilaga eller en länk från webbplatser som Megauppladdning eller mediebrand . Låt oss alla vara glada att de dagarna är bakom oss.

Ett populärt inslag på de där gamla sajterna som har porterats till dagens populära utbytessidor som t.ex pastebin , är ett alternativ för att återkalla din länk eller sluta dela en fil efter en viss tidsperiod. Detta är inget vi kan göra via e-post. Detta är dock en funktion som många inte känner till i Google Drive(Google Drive).

Vissa känsliga filer bör inte finnas i
Internet(Internet) för alltid. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man ställer in fildelningens utgångsdatum Google Drive(Google Drive).

Fildelnings utgångsgränser på Google Drive(Google Drive)

Det är viktigt att veta att den här funktionen endast är tillgänglig för konton för en betald organisation. G Suite . Detta innebär att standardkonton Google eller konton som använder den äldre gratisversionen G Suite kan inte använda utgångsdatum för fildelning.

Användare som inte är en del av en betald organisation G Suite , kan fortfarande ha utgången filåtkomst, men detta krav måste uppfyllas för att utgångsdatumet för Google Drive-fildelning ska kunna ställas in. Om du arbetar för ett företag som tilldelar dig ett eget e-postkonto via sin egen domän gmail det finns en god chans att du har tillgång till den här funktionen via det här kontot.

Hur man ställer in utgångstiden för fildelning Google Drive(Google Drive)

Naturligtvis är det första steget i denna process att dela filen med någon. För att dela en av dina Google Drive-filer är det enklaste sättet att komma åt filen och sedan leta efter den stora blå ” Dela med sig(Dela) “- det är inte att missa.

Klick(Klicka) på den så visas en ljuslåda som låter dig ange en lista med e-postadresser som du vill dela din fil med.

Klicka på knappen OK(OK)” för att skicka inbjudan(er) att dela din fil när du är redo. Efter det vill du öppna samma fil igen och trycka på den blå ” Dela med sig(Dela)” eller högerklicka på filen och välj “Dela med sig(Dela med sig) ” . Klicka den här gången på ” Dessutom(Avancerat)” i det nedre högra hörnet av ljuslådan.

Här, om du håller muspekaren över raden för någon av användarna du delar filen med, kommer en timerikon att visas som säger ” Ställ in utgångsdatum(Ange utgångsdatum)” när du håller muspekaren över den. Om du inte ser den här ikonen kan det betyda att du inte har ett konto hos en kompatibel organisation G Suite . Om du gör det, klicka på den.

En annan anledning till att du kanske inte ser det är pga Google uppdaterad grafisk(GUI) gränssnitt för Google Drive(Google Drive). Istället kan du behöva klicka på den lilla rullgardinsmenyn bredvid deras namn och sedan klicka på ” Bevilja tillfällig åtkomst(Ge tillfällig åtkomst) » .

Nu kommer du att se ett fönster som de två nedan. Den översta bilden är en nyare version Google Drive(Google Drive) och troligen vad du kommer att stöta på.

Detta bör göra att åtkomstens utgångsalternativ visas. Genom att klicka på rullgardinsmenyn ser du de allmänna datumen för 7 dagar och 30 dagar, eller så kan du klicka på ” Anpassat datum…(Anpassat datum…) » för att ställa in ditt eget utgångsdatum.

Genom att ställa in ett anpassat datum kan du välja en dag från kalendervyn. Den enda haken är att du inte kan välja en tid, bara ett datum – filen kommer att förfalla en minut före midnatt, vilken dag du än väljer.

Om du är nöjd med hur du ställer in utgångstiden för fildelning, klicka “Spara ändringar(Spara ändringar)” och sedan “Redo(Gjort)” . Det är allt!

Det är viktigt att komma ihåg att användare fortfarande kommer att kunna spara din fil effektivt efter att den löper ut genom att ladda ner den. För att förhindra detta kan du ställa in deras åtkomst så att de bara kan se filen (inte redigera den) och aktivera ” Inaktivera nedladdnings-, utskrifts- och kopieringsalternativ för kommentatorer och tittare(Inaktivera alternativ för att ladda ner, skriva ut och kopiera för kommentatorer och tittare)”.

Om du har ett konto i en icke-legacy G Suite-organisation är utgången av fildelning en av många underskattade fördelar som du kan använda. Det tar bara några sekunder, så låt inte de känsliga filerna hänga kvar för alltid!

Om G Suite inte är tillräckligt säker eller inte uppfyller dina standarder, har vi en utmärkt guide för hur du ställer in din egen personliga molnlagring som ett alternativ. Kolla in det för fullständig kontroll över molndelning.

Google Drive har framstått som ett av de bästa och mest populära sätten att dela filer mellan klienter, kollegor och vänner utan att de behöver göra en direkt nedladdning.

För ett decennium sedan skulle du skicka dessa filer som en e-postbilaga eller länk från en webbplats som Megaupload eller MediaFire. Låt oss alla glädjas åt att de dagarna är bakom oss.

En populär funktion på de gamla sajter som har förts över till dagens populära delningssajter, som Pastebin, är möjligheten att ogiltigförklara din länk eller avbryta delning av din fil efter en viss tidsperiod. Det här är inget vi kan göra via e-post. Det är dock en funktion som många inte är medvetna om i Google Drive.

Vissa känsliga filer bör inte leva på Internet för alltid. Låt oss i den här artikeln prata om hur du kan ställa in ett utgångsdatum för din delade filåtkomst i Google Drive.

Begränsningar för utgången av delad filåtkomst i Google Drive

Det är viktigt att veta att den här funktionen endast är tillgänglig för konton under en betald G Suite-organisation. Detta innebär att vanliga Google-konton eller konton som använder den kostnadsfria äldre versionen av G Suite inte kan använda utgången av delad filåtkomst.

Användare som inte är under en betald G Suite-organisation kan fortfarande få filer delade med dem med ett utgångsdatum, men detta krav måste uppfyllas för att ställa in utgången av delad filåtkomst i Google Drive. Om du arbetar för ett företag som tilldelar dig ditt eget e-postkonto via en anpassad Gmail-domän, finns det en god chans att du har tillgång till den här funktionen via det kontot.

Hur man ställer in utgången av delad filåtkomst i Google Drive

Naturligtvis är det första steget i denna process att faktiskt dela en fil med någon. För att dela en av dina filer i Google Drive är det enklaste sättet att komma åt filen och sedan leta efter den stora blåa i det övre högra hörnet dela med sigknapp – du kan inte missa den.

Klicka på den och en ljuslåda dyker upp som låter dig skriva in en lista med e-postadresser att dela din fil med.

Klicka på OK knappen för att skicka ut din inbjudan/inbjudningar att dela din fil när du är redo. Därefter vill du öppna samma fil igen och klicka på den blå igen dela med sig eller högerklicka på filen och klicka på Dela. Klicka på den här gången Avancerad i det nedre högra hörnet av ljuslådan.

Här, om du håller muspekaren över raden för någon av användarna du delar filen med, kommer en timerikon att visas som läser “Ställ in utgångsdatum” när du håller muspekaren över den. Om du inte ser den här ikonen kan det betyda att du inte använder ett konto under en kompatibel G Suite-organisation. Om du gör det, klicka på den.

En annan anledning till att du kanske inte ser det är att Google har uppdaterat GUI-gränssnittet för Google Drive. Istället kan du behöva klicka på den lilla rullgardinsmenyn bredvid deras namn och sedan klicka på Ge tillfällig åtkomst.

Nu kommer du att se ett fönster som de två nedan. Den översta bilden är den nyare versionen av Google Drive och troligen vad du kommer att stöta på.

Detta bör göra att åtkomstens utgångsalternativ visas. Genom att klicka på rullgardinsmenyn visas vanliga datum på 7 dagar och 30 dagar, eller så kan du klicka på Anpassat datum… för att ställa in ditt eget utgångsdatum.

Genom att ställa in ett anpassat datum kan du välja en dag från en kalendervy. Den enda haken är att du inte kan välja en tid, bara ett datum – filen kommer att förfalla en minut före midnatt vilken dag du väljer.

När du är nöjd med hur du har konfigurerat utgången av din delade filåtkomst klickar du Spara ändringar och då Gjort. Det är allt!

En viktig sak att komma ihåg är att användare fortfarande effektivt kommer att kunna behålla din fil efter dess utgångsdatum genom att ladda ner den. För att förhindra detta, vill du ställa in deras åtkomst så att de bara kan se filen (inte redigera den) och aktivera “Inaktivera alternativ för att ladda ner, skriva ut och kopiera för kommentatorer och tittarealternativ.

Om du har ett konto under en icke-legacy G Suite-organisation är utgången av delad filåtkomst en av många underutnyttjade förmåner som du kan använda till stor nytta. Detta tar bara några sekunder, så låt inte de känsliga filerna hänga kvar för alltid!

Om G Suite inte är tillräckligt säkert eller uppfyller dina standarder, har vi alternativt en bra guide om hur du konfigurerar din egen personliga molnlagring. Kolla in det för fullständig kontroll över din molndelning.