Stadsområden kommer att bli varmare år 2100 – här är anledningen

Vi befinner oss i 2000-talet, ett århundrade där alla möjliga saker har hänt och verkligen händer. Naturkatastrofer, pandemier och kärnkraftskatastrofer är bara några av de otroliga saker som har hänt hittills. men det verkar som om det inte slutade där. Faktum är att detta århundrade lovar att bli allt varmare och torrare, särskilt i de stora stadsområdena på vår planet. Enligt forskare, år 2100 i slutet av detta århundrade, kunde just dessa områden i världen uppleva rekordtemperaturer och luftfuktighetsnivåer. Allt detta på grund av ett specifikt fenomen.

Det är känt att antropogen verksamhet de har på djupet förändrat landskapen och i allmänhet världen omkring oss. I stora stadsområden tornar tornen av fabriker och industrier av alla slag högt. Vi har på något sätt vridit på Naturlig värld som omger oss med både kort- och långsiktiga konsekvenser. Vi bör inse vilka negativa effekter vi har påmiljö och på hans fauna med vår verksamhet. Detta beror annars på att redan i slutet av 2100just de mest industrialiserade områdena i vår värld skulle kunna drabbas av en öka hänsynslös temperaturer.

Här är vad som kommer att avgöra temperaturökningen till 2100

L’förorening antropiski själva verket bestämmer det en betydande ökade utsläpp av växthusgaser vilket kan leda till att temperaturen stiger från 2 till 4 grader Celsius mer än de nuvarande redan runt 2100. Under sådana temperaturförhållanden, även den luftfuktighetsgrad skulle falla avsevärt samtidigt som man ökaravdunstning av vattnet som finns i jorden. För att nå denna slutsats, en grupp forskare frånuniversitet av Illinois (Chicago, USA) utförde några simuleringar för klimatet i stadsområden med hjälp av statistiska modeller. Från dessa simuleringar, vars resultat framkommer i en studie om Naturens klimatförändringar, visar det sig att i slutet av århundradet kan uppvärmningen av stadsområden öka mer och mer. Å andra sidan, som redan nämnts, skulle minska luftfuktigheten ökar dock den för avdunstning av vattnet från jord. Detta senare fenomen skulle kunna motverkas genom att till exempel öka antal växter utspridda i städerna.

Denna studie understryker än en gång vikten av den kontroll som måste utövas över antropogen verksamhet och deras utsläpp av växthusgaser. De sistnämnda ämnena, som om de inte kontrolleras, kan leda till att vi når år 2100 ökentemperaturer.

Relaterade Artiklar

Back to top button