Stadia: inför tjänstens misslyckande tillkännager Google stängningen av sina interna studior

google stadia

Ungefär ett och ett halvt år efter lanseringen tvingades Google inse fakta. Stadia
tog aldrig riktigt fart och det amerikanska varumärket bestämde sig för att revidera sin strategi inom videospelsområdet.

Stängningen av två studior och avgången av en emblematisk figur står tyvärr på programmet…

Läs också:
Crayta, den exklusiva Stadia, borde komma till PC “i år”

En nästan förutsägbar game-over?

Det är i stort sett över för Stadia. Efter ett rykte som förmedlats av Kotakus webbplats har Google bekräftat omstruktureringen av sina interna team som ansvarar för att skapa exklusivt innehåll för speltjänsten Cloud. Inom en snar framtid kommer två studior som tillhör företaget som leds av Sundar Pichai att stänga sina dörrar. Ännu värre, inget spel har någonsin kommit ut ur dessa strukturer som består av cirka 150 utvecklare baserade i Montreal och Los Angeles.

I sitt pressmeddelande uttrycker Google sin önskan att omklassificera de anställda som berörs inom företaget självt (om detta givetvis är möjligt). Också Jade Raymond, känd för sitt arbete med licensen Assassin’s Creed
på Ubisoft och hans snabba insats på Electronic Arts lämnar helt enkelt Stadia. Hon övervakade skapandet av spel som skulle vara exklusiva.

Läs också:
Google Stadia: Cloud-speltjänsten expanderar till ytterligare åtta europeiska länder

Stadia är inte helt övergivet

Användare av tjänsten kommer dock att bli lättade när de får veta att den kommer att förbli funktionell. Å andra sidan har Google mycket tydligt sagt att alla interna, och därmed exklusiva, projekt som skulle släppas efter 2021 är inställda. Stadia hoppas fortfarande attrahera andra stora namn inom videospel så att de kan erbjuda sina senaste produktioner på Stadia.

Slutligen är Google redo att göra sin tjänst tillgänglig för andra utgivare som sedan kan använda den för att ladda upp sina spel till molnet. Phil Harrison, Googles vicepresident och general manager, tycker att det är “ den bästa möjliga strategin för att tillåta Stadia att vara hållbart och för att ge ett verkligt plus till (tv-spels)branschen “.

Vad tycker vi om det på Clubic?

Tyvärr måste vi erkänna att denna nyhet är allt annat än överraskande. Google har aldrig lyckats hetsa upp folkmassorna med sin tjänst som är för dålig på senaste innehåll och vars ekonomiska modell alltid har fördömts. Stadia kunde ha blivit det riktiga “Netflix av videospel” men kommer i slutändan att bli ihågkommen som ett av de senaste årens största misslyckanden inom spelområdet.

Källa: Kotaku

Relaterade Artiklar

Back to top button