Stadia: Google skulle nästan ha begravt sin molnspeltjänst

google stadia

Det ser ut som en riktig begravning. Enligt nya rykten har Google nedprioriterat totalt Stadiamen skulle ändå försöka rädda dagen genom att omorientera sin strategi.

Och böjningen kommer sannolikt att bli ganska våldsam!

Rädda Stadia Soldier

Och om det här året 2022 äntligen skulle bli ödesdigert för Stadia? Detta är trenden som sakta växer fram enligt en rapport som sajten publicerat Business Insider. Faktum är att molnspeltjänsten kan räkna mer än 200 spel för tillfället, den misslyckas med att behålla sina användare. I slutet av 2020 hade Stadia fortfarande inte nått en miljon aktiva användare varje månad. Åtgärder skulle därför ha vidtagits!

Enligt Business Insider, Stadias konsumentplattform har nedprioriterats av Google. Anställda som kontaktas av sajten förklarar att det amerikanska företaget nästan har övergivit förhandlingar med tredjepartsutgivare så att de kan ta med sina spel till tjänsten. Nu skulle Mountain View-företaget främst fokusera på företag.

En liten ansiktslyftning för att starta om maskinen?

För att göra detta heter tekniken som används för Stadia nu Google Stream. Det senare skulle ha presenterats för flera stora grupper som kan använda det för att skapa sin egen streamingtjänst. Bungie var just ett av företagen som riktades mot, och diskussionerna hade till och med nått ett relativt långt framskridet stadium. Men Sonys övertagande av studion kan uppenbarligen förändra allt.

Utgivaren Capcom finns också på listan tillsammans med Peloton, ett företag som vill integrera Google Stream-teknik i sina träningscyklar. Kom ihåg att AT&T redan hade använt dessa verktyg tidigare för att göra Batman: Arkham Knight webbläsare spelbar.

För att uttrycka det enkelt kommer Google inte längre att investera mycket för att förtäta sin spelkatalog på Stadia. Exklusivt finns inte längre på agendan, eftersom stängningen av alla interna studior redan hade godkänts i februari 2021. I slutändan kommer Stadia gradvis att bli en teknik för företag.

Källa: Business Insider

Bästa molnspel, 2022 års jämförelse

Molnspelande är nu på allas läppar. Fortfarande i sin linda, teknologin går framåt med stormsteg och precis, teknikjättarna rusar handlöst in på denna saftiga marknad som bör nå mer än 5 miljarder dollar 2023.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button