SSD:er mer pålitliga än hårddiskar enligt en studie

hårddisklogotyp

En konsekvens av frånvaron av mekaniska delar inom SSD
utan tvekan.

Ända sedan de kom ut på marknaden har SSD:er alltid haft ett rykte om sig att erbjuda bättre tillförlitlighet än traditionella hårddiskar. En studie bekräftar detta mer rigorös än enbart våtfingerbedömning.

Läs också:
Seagate: hårddiskjätten visar vägen till 120 TB år 2030

Seagate 6 TB / Toshiba 4 TB: 0 % fel

Backblaze är specialist på datalagring och publicerar regelbundet information om tillförlitligheten hos sina enheter. I åratal har denna data använts av alla för att fastställa tillförlitligheten hos ett varumärke framför ett annat och för att lyfta fram mer tvivelaktiga serier.

Tillförlitlighet för hårddiskar © Tom's Hardware

Således listar sammanfattningstabellen för första kvartalet 2021 23 referenser från fyra varumärken, HGST, Seagate, Toshiba, Western Digital, med kapaciteter mellan 4 TB och 16 TB.

Trots att de har använts i 71,8 respektive 70,3 månader, är tillförlitlighetsmästarna 6 TB-modellerna från Seagate och 4 TB från Toshiba. Det bör dock noteras att deras felfrekvens på 0 % också ska kopplas till de små mängderna diskar som berörs: 886 för Seagate-modellen och endast 99 för Toshiba-produkten.

Läs också:
Galax upphäver din SSD-garanti om du bryter Chia

Genomsnittlig SSD-felfrekvens: 0,65 %

Under en mycket längre period, från april 2013 till mars 2021, har Backblaze också identifierat de fel som registrerats inom sina enheter för att jämföra tillförlitligheten hos traditionella hårddiskar med den hos solid state-enheter (eller SSD).

HDD-SSD tillförlitlighet © Tom's Hardware

Resultatet är inte oklar. Medan antalet enheter som påverkas är i stort sett identiska, 1 518 SSD och 1 669 hårddiskar, är antalet fel mycket högre på hårddiskar med 559 fel, jämfört med endast 8 på SSD.

Vi bör ändå påpeka gränserna för denna studie, som inte detaljerar SSD/HDD-modellerna och därför kanske blandar ganska olika produkter. Ännu viktigare, SSD-enheter hade en genomsnittlig ålder på 12,66 månader när hårddiskar redan var 49,63 månader gamla.

För att mer definitivt kunna dra slutsatser om tillförlitligheten hos SSD:er hade det varit intressant att ha produkter i samma ålder. Vi slår vad om att nästa versioner av studien kommer att utöka vad som förblir ett “bra första intryck”.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button