Square, moderbolag till Tidal som grundades av Jack Dorsey, byter namn

Jack Dorsey © Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Betalningsgruppen Square tillkännagav sitt namnbyte på onsdagen. För att bredda dess räckvidd och kunna göra sig ett namn inom kryptovalutor och den blockkedjaföretaget heter nu Block.

Efter Facebook, som blivit Meta, byter också en annan stor amerikansk Tech-grupp namn. Square-gruppen som grundades och regisserades av Jack Dorsey kommer nu att heta Block Inc. Företaget, som specialiserat sig på digitala betalningar, som nyligen landat i Frankrike, har valt detta namnbyte för att vara öppet för andra projekt, andra växande marknader, såsom kryptovalutor.

Square öppnar sin adventskalender med ett namnbyte

I gruppens ögon var Square oåterkalleligt förknippat med aktiviteten att sälja och tillhandahålla digitala betalningslösningar. Det är för att bli av med denna genväg som det kaliforniska företaget byter identitet.

Eftersom dotterbolagen till den nu nya Blockgruppen förblir desamma, och ingenting kommer att förändras på organisationsnivå. Square fortsätter sin glada väg som betaltjänst och Tidal, musikströmningstjänsten, fortsätter tyst sin verksamhet. Endast Square Crypto, denna nya gren av gruppen dedikerad till utvecklingen och avancemanget av Bitcoin, utvecklas och kommer att ta namnet Spiral.

Dessa olika ändringar kommer att träda i kraft den 10 december, uppger företaget. Med en grupp som nu kommer att heta “Block” satsar företaget uppenbarligen på kryptovalutor och blockchain under de kommande åren, särskilt viktigt är Jack Dorseys intresse för dessa teman. Men vem blir nästa stora namn inom Tech att byta namn? Spelen är öppna!

Om samma ämne:
Jack Dorsey lämnar Twitter, webben rasar

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button