Square blir majoritetsägare i Tidal, Jay Z:s musikströmningstjänst

Tidal logotyp

Jay Z skiljer sig från Tidal, som går till Square, Jack Dorseys företag, för 297 miljoner dollar.

Square, det finansiella tjänsteföretaget grundat av Jack Dorsey, även VD och medgrundare av Twitter, kommer att förvärva en ” betydande majoritetsandel i Tidal, Jay Z:s musikströmningsplattform.

Läs också:
SoundCloud lanserar sitt “rättvisa” kompensationssystem för oberoende artister

Jay-Z kl styrelse vid Square

För att avsluta affären kommer Square att investera 297 miljoner dollar, i både kontanter och aktier. Det meddelas att Tidal kommer att förbli oberoende i sin ledning och strategi. För sin del kommer Jay Z att gå med i styrelsen för Square.

Diskussionerna mellan Jack Dorsey och Jay Z, som känner varandra och är aktuella även utanför affärsvärlden, började för några månader sedan.

Jay Z, som flera företag lider av på grund av pandemin, hade redan för några dagar sedan sålt 50 % av aktierna i hans Armand de Brignac-champagne till Moët Hennessy (LVMH-gruppen). En affär som uppskattas till 600 miljoner dollar.

Läs också:
Apple bekräftar att det aldrig kommer att finnas en gratisversion av Apple Music

Jack Dorsey vill hämta inspiration från Square för att växa Tidal

Han skiljer sig därför nu från Tidal, en musikströmningsapplikation som förlitar sig på ljudkvalitet och där andra stora artister i branschen är aktieägare, som till exempel hans fru Beyoncé, eller Rihanna.

Tidal förvärvades av Jay Z och hans partners 2015 för 56 miljoner dollar. Rapparen hade sålt 33% av Tidal 2017 till operatören Sprint, som sedan dess har köpts upp av T-Mobile. För några dagar sedan köpte Jay Z sina aktier i telekomtjänsten som därför ska återvinnas av Square.

Jack Dorsey förklarar att målet är att hitta ” nya sätt för konstnärer att försörja sig på sitt arbete “, som ” Square har lyckats göra detta för handlare av alla storlekar och individer med Cash App “. Han retar redan” helt nya lyssningsupplevelser “. Vi kommer att vara uppmärksamma på framtida tillkännagivanden i detta avseende.

Källa: The New York Times

Relaterade Artiklar

Back to top button