Spotify: snart 450 miljoner aktiva användare på tjänsten

Spotify

Det är officiellt, den mest kända av dem plattform för streaming av musik har precis avslöjat sina ambitioner för årets slut. Möjligheten att avslöja för oss antalet betalande prenumeranter och aktiva användare.

Du har säkert gissat rätt, det är såklart Spotify det handlar om. Och det minsta vi kan säga är att plattformen går väldigt bra!

Spotify är fortfarande ledaren, men…

Inte mindre än 433 miljoner lyssnare använder därför Spotify varje månad. Plattformen, som nu har inte mindre än 188 miljoner prenumeranter, förväntar sig att dess aktiva användarbas ska nå 450 miljoner till nästa oktober.

Om de kan vända på huvuden, gör dessa siffror det möjligt att bekräfta dominansen av plattformen inom området för musikströmning. Den obestridda ledaren Spotify vandrar långt före sin huvudkonkurrent, Apple Music. I juni 2019 meddelade Cupertino-företaget att dess tjänst hade 60 miljoner abonnenter, innan de plötsligt slutade att kommunicera sina siffror offentligt. Men enligt data som delas av MIDiA-forskningsgruppen har Spotify för närvarande mer än dubbelt så stor marknadsandel som Apple Music, som ligger på cirka 15 %.

Ändå är det viktigt att notera att Spotify genererade betydande förluster under det senaste kvartalet. Förlusterna uppgår fortfarande till 125 miljoner euro. Kom ihåg att företaget gjorde två nya förvärv inom podcasting i början av året och att det nyligen köpte Heardle, musikupptäckarspelet.

Hur som helst, efter att ha avslöjat totalt 188 miljoner prenumeranter, avser svensken att nå 194 miljoner betalande prenumeranter i slutet av tredje kvartalet. Vad, kanske, för att fortsätta att öka klyftan med sina konkurrenter och säkerställa sin plats som nummer 1.

Källa: CNET

Relaterade Artiklar

Back to top button