Spotify kommer att höja sina priser i Europa … men i slutändan inte i Frankrike

Spotify

Veckan börjar med dåliga nyheter för prenumeranter Spotify
. I själva verket tjänsten av musikströmning
formaliserade höjningen av sina månadsräntor på den europeiska kontinenten.

Uppdatering från 27/04 kl 13:45:

Stor vändning! Frankrike påverkas i slutändan inte av Spotifys prishöjning. Det är faktiskt den franska grenen av musikströmningstjänsten som just har bekräftat informationen med BFM TV.

Uppdatering från 26/04 kl 20:30:

Månadspriserna som kommer att tillämpas på europeisk mark från den 30 april 2021 har precis sjunkit. Premium Student-erbjudandet går till €5,99, Duo till €12,99 (dvs dess nuvarande pris i Frankrike) och den största ökningen gäller familjeformeln som nu når €17,99 per månad. Men enligt Gränsenpriset på standardprenumerationen bör inte ändras (9,99 €/månad).

Således kommer en användare nu att behöva betala mellan ytterligare €1 och €3 beroende på den valda formeln… Och denna förändring börjar mycket snart!

Läs också:
Podcasts: Spotify kommer att avslöja prenumerationer som konkurrerar med Apples under de kommande dagarna

Spotify presenterar sina nya priser

I februari förra året reviderade den svenska plattformen redan sitt Family-abonnemang uppåt i Frankrike. Detta gick sedan från €14,99 till €15,99 per månad. Men om vi ska tro på detaljerna som förmedlas av Android Police-webbplatsen kommer Spotify inte att sluta där. Från och med fredagen den 30 april 2021 kommer formlerna avsedda för den europeiska marknaden att öka med €1 till €3 för alla abonnenter på tjänsten.

Enligt Mashbar, Spotify skickar för närvarande e-postmeddelanden till sina medlemmar för att meddela dem om dessa ökningar. Tyvärr vet vi bara priset som kommer att rullas ut i Storbritannien för närvarande. Vi måste därför vänta innan vi upptäcker den exakta omräkningen till euro. För britter kommer prenumerationen endast för student att sjunka från £4,99 till £5,99. Den klassiska prenumerationen kommer att kosta £10,99 istället för £9,99 och familjen kostar £16,99, en ökning med £2.

Läs också:
Musikstreaming: Arte är intresserad av ersättningen till artister i Tracks

Några tillfälliga undantag

För att motivera det nya priset på Premium Duo (£13,99 istället för £12,99), förklarar Spotify att man vill “fortsätt att erbjuda nya funktioner och innehåll”. Användare som redan har en aktiv prenumeration kommer bara att se höjningen tillämpad under junifakturering. Slutligen, de som för närvarande utnyttjar sin kostnadsfria provperiod kommer att dra nytta av sin första betalda månad till de gamla priserna.

Dessutom sammanfaller ankomsten av dessa nya priser med lanseringen av en Spotify-spelare på iOS- och Android-versionerna av Facebook-applikationen. Ljuduppspelning är därför möjlig direkt från det sociala nätverket som försöker utveckla närvaron av poddsändningar på sin plattform.

Källa: Mashbar
/ Gränsen
/ BFM TV

Relaterade Artiklar

Back to top button